Вчені назвали найкращий місяць для дієти та схуднення

Дослідження показало, що люди, які сидять на дієті та намагаються схуднути на початку року, втрачають найбільшу вагу. Про це пише dailymail.co.uk, передають Патріоти України.

Ті, хто сідає на дієту в січні, втрачають у середньому 2,54 кг порівняно з 1,61 кг влітку. Експерти вважають, що за успіхом новорічних дієт може стояти вмотивований менталітет "почати з чистого листа". З іншого боку, вони визнають, що літні канікули можуть стати на заваді дотримуватися здорових звичок.

Дослідники з Оксфордського університету на чолі з дієтологом доктором Дімітріосом Кутукідісом зазначили, що втрата ваги є однією з найпоширеніших новорічних обіцянок. Але з урахуванням того, що люди масово зізнаються в тому, що відмовилися від запланованого удару по здоров'ю, неясно, чи спроба схуднути на початку року успішніша, ніж в інші моменти календаря, кажуть дослідники.

Щоб розібратися в цьому, вони спостерігали за 85 514 людьми в Англії, в середньому у віці 65 років, які розпочали програму профілактики діабету NHS у період від січня 2017 року до грудня 2018 року.

Учасники мали високий рівень цукру в крові, але у них ще не розвинувся діабет. Вони відвідували очні або онлайн-сесії, де їм пропонувалося дотримуватися здоровішої дієти, більше займатися спортом і худнути.

Результати, опубліковані в журналі Obesity, показують, що група втратила в середньому 2 кг за шість місяців, що становить 2,3 відсотка їхньої маси тіла. Проте ті, хто почав сидіти на дієті у січні, втратили більше ваги, ніж ті, хто перейшов на новий режим здоров'я у будь-яку іншу пору року.

Загалом ті, хто почав дієту в січні, втратили на 12-30% більше ваги, ніж ті, хто почав дієту в іншу пору року, додала команда. Серпень був найменш успішним місяцем, за ним прямували липень (1,65 кг), вересень (1,79 кг) та грудень (1,83 кг).

Дослідники зазначили, що їхні результати мають спостережний характер, але вони враховують, що люди важать більше у зимові місяці та менше у літні місяці. Але вони припустили, що люди, які сидять на дієті, можуть бути найбільш успішними в січні через «новий старт» новорічних рішень, поширених спроб схуднути та інтенсивного маркетингу програм зі зниження ваги.

Ці фактори можуть підвищити мотивацію, що призведе до більш активної участі в планах дієти та більшої втрати ваги. Тим часом серпневі люди, які сидять на дієті, можуть зіткнутися з найбільшими труднощами, оскільки це «зазвичай місяць відпусток», тому відсутність рутини може ускладнити зсув ваги.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...