Вчені назвали ранні симптоми раку шкіри

Меланома - дуже агресивний вид раку, необхідно відразу ж бігти до лікаря.

Ранні ознаки меланоми – раку шкіри – можна визначити самостійно, ретельно оглядаючи власне тіло. Так як цей вид раку дуже агресивний, необхідно відразу ж бігти до лікаря, повідомляють Патріоти України.

Як пояснюють медики, найкраще виявити хворобу у її так званому передраковому стані. Однією з головних ознак можливих онкологічних захворювань вважаються родимки нетипово темного кольору. Також особливу увагу варто приділяти родимкам із нерівними краями, а також тим родимках, на поверхні яких присутнє видиме лущення, передає видання "АіФ".

Сверблячка також може бути симптомом хвороби. На жаль, кажуть експерти, не завжди меланому можна визначити за цими ознаками. Частина новоутворень може мати типовий колір.

Меланома вважається одним із найбільш агресивних шкірних захворювань, саме воно у більшій мірі схильне до метастазування. Тому необхідно регулярно бувати на прийомі у лікаря і ретельно стежити за станом шкіри.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...