Хвороба мутує: Вчені пояснили, чому від коронавірусу стало помирати менше людей

Коронавірус SARS-CoV-2 мутував і став більш заразним. Тепер він активно поширюється країнами світу та інфікує дедалі більше людей. Летальність від спричиненої ним коронавірусної хвороби серйозно знизилася, пише Reuters, передають Патріоти України.

За словами старшого консультанта Національного університету Сингапуру та новообраного президента Міжнародного товариства з інфекційних хвороб Пола Тамбья, поширення коронавірусу D614G, що мутував, збіглося зі зниженням рівня смертності.

"Можливо, це навіть добре — мати більш заразний, але менш смертоносний вірус", — пояснив він. Науковець стверджує, що переважна більшість вірусів дійсно стають менш смертельними у процесі мутації. "Вірус зацікавлений в тому, щоб заразити більше людей, але не вбивати їх, оскільки вірус залежить від господаря як джерела їжі та місця проживання", — сказав він.

За даними сайту Worldometers, із 22 мільйонів зафіксованих випадків зараження коронавірусом 15,5 мільйона вже вважають закритими. Із них 14,7 мільйона одужали і 777 тисяч померли, що становить 5%. Водночас від середини липня у світі фіксується найбільша кількість щоденних нових випадків – понад 250 тисяч, тоді як лише під кінець весни ця цифра почала сягати 100 тисяч. Але смертність дійсно почала знижуватися – у квітні в світі фіксувалося по 7-8 тисяч смертей на добу, а влітку цей показник впав до 6 тисяч, зважаючи на значно більше поширення коронавірусу.

"Ну прилетить туди, і що. Нічого страшного": В Одесі поліцейська втрапила в скандал через охорону церкви на Великдень (відео)

неділя, 5 травень 2024, 18:15

Поліцейська з Одеси обурилася, що її поставили на охорону порядку у церкві. У відео, яке опублікували в мережі, дівчина, не соромлячись міцного слівця, висловила думку, що можливий приліт у церкву – не така вже й велика втрата, передають Патріоти Украї...

Тоня Матвієнко розповіла, чому старша донька з'їхала від неї

неділя, 5 травень 2024, 17:04

Співачка Тоня Матвієнко в інтерв'ю програмі "Ближче до зірок" зізналася, що її старша донька Уляна з'їхалася з хлопцем. Зараз 25-річна Уляна також реалізує себе в режисурі, передають Патріоти України. «Мені її дуже не вистачає, але вона вже доросла дів...