Вчені пробурили рекордний отвір у корі Землі і зробили несподіване відкриття

На дні Атлантичного океану геологам вдалося витягнути найдовший шматок гірської породи з мантії Землі. Довжина цього шматка становить 1268 метрів. Результати дослідження опубліковані в журналі Science, передають Патріоти України

Зазначається, що цю гірську породу з унікальним складом дістали з ділянки на дні океану, де породи мантії нашої планети оголені вздовж Серединно-Атлантичного хребта.

"Отримані в результаті цього відкриття знання допоможуть краще зрозуміти процеси, що відбуваються в надрах Землі, що відкриває можливість для отримання інформації про походження життя, про причини вулканічної активності та глобальні цикли переміщення вуглецю і водню", - йдеться в повідомленні.

Як вдалося з'ясувати вченим, гірські породи мають унікальний склад, що розкриває секрет процесів, за допомогою яких вони піднялися з глибоких надр Землі ближче до дна океану.

За даними вчених, у витягнутих гірських породах менше силікату, що утворює мінерали, під назвою піроксен і більше магнію, ніж передбачалося.

"Це свідчить про те, що мантія плавиться за більш високої температури, ніж вважалося раніше. Крім того, це допомагає пояснити, як утворюється магма, що призводить до вивержень вулканів", - вказано у дослідженні.

Вчені також кажуть, що витягнуті гірські породи можуть більше розповісти не тільки про геологічні процеси, а й про те, як могло виникнути життя на Землі.

Більшість студентів чоловічої статі втратила відстрочку від мобілізації

четвер, 15 серпень 2024, 0:13

Для відстрочки від мобілізації студент повинен навчатися на денній або дуальній формі. Його рівень освіти повинен бути вищим за отриманий попередній. Під час воєнного стану та загальної мобілізації в Україні вручити повістки можуть усім військовозобовʼ...

Заробітчанам на замітку: Скільки можна заробити в Польщі за місяць та де можна влаштуватися

середа, 14 серпень 2024, 22:30

Яка середня заробітна плата в Польщі, скільки та на яких вакансіях можуть заробити українці, передають Патріоти України. Переселенці з України, що тікають від війни, вибираючи країну прихистку, звертають увагу не лише на розмір соціальної допомоги, а й...