Вчені приголомшили заявою: Астероїд розміром з холодильник може впасти на Землю за день до виборів США

Астероїд діаметром з холодильник може зіткнутися з Землею за день до виборів президента США, 2 листопада. Космічне тіло недостатньо велике, щоб завдати серйозної шкоди, повідомив вчений Ніл де Граса Тайсон, передають Патріоти України.

За словами астрофізика, космічний камінь, відомий як 2018VP1, мчить до Землі зі швидкістю 25 000 миль на годину (більше 40 000 км /год). У той же час Тайсон відзначає, що розміри астероїда невеликі, щоб нанести планеті збиток, хоча небесне тіло і може зіткнутися з Землею.

"Він може торкнутися Землі 2 листопада, за день до президентських виборів", — написав Тайсон. Якщо "кінець світу настане в 2020 році, це буде не з вини Всесвіту".

NASA раніше ідентифікувало цей астероїд, який летить до Землі, але оцінило його шанси на те, щоб завдати удару менше 1 відсотка.

"В даний час ймовірність попадання 2018VP1 в атмосферу нашої планети становить 0,41%, але якби це сталося, скеля розпалася б через свої надзвичайно маленькі розміри", — заявили в космічному агентстві.

Все для фронта, все для перемоги: Український виробник пластикової тари залучив ветеранів авіабудування та організував виготовлення далекобійних БПЛА

вівторок, 30 квітень 2024, 9:05

В ангарі на заході України кілька десятків робітників збирають безпілотники, які використовують для нанесення ударів в далекому тилу Росії, оповідає Своїм читачам The Wall Street Journal . Власник заводу з виготовлення дронів попросив не розголошувати...

Хто отримає відстрочку від мобілізації з 1 травня за новим законом - повний перелік

вівторок, 30 квітень 2024, 8:30

За новим законом про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня, всі військовозобов'язані чоловіки повинні будуть оновити дані про себе у ТЦК. Це потрібно не тільки для регулювання процесу мобілізації, а й для надання відстрочки від служби, передають...