Бережіться! Вчені розповіли, як коронавірус атакує серце, легені і кров

В останні тижні медики все більше і більше схиляються до того, що коронавіруc проникає глибоко в людську кровоносну систему і навіть у головний мозок, пише авторитетне британське видання Telegraph, передають Патріоти України.

"Ми бачимо безліч хвороб. У когось з'являються тромби, когось вражає інфаркт, у когось виникає ниркова недостатність", - цитують журналісти професора Аджая Шаха (Ajay Shah) - кардіолога-консультанта у госпіталі Королівського коледжу Лондона.

Саме в цих органах стартує інфекція коронавірусу, при якій Covid-19 проводить "колонізацію" верхньої частини носового каналу, найчастіше позбавляючи людей нюху, а потім поступово опускається в носоглотку. У ній багато ензимів ACE2. Вони дозволяють білкам на поверхні вірусу чіплятися до рецепторів і швидко розмножуватися.

У разі, якщо імунна система організму не зможе вбити вірус на ранній стадії, він миттєво переміститься вниз по горлу і потрапить у легені. І саме в них Covid-19 вторгнеться в мільйони крихітних альвеолярних мішечків, викликавши запалення.

На даний момент схема атаки коронавірусу на серце і судини достовірно не з'ясована. Цілком ймовірно, Covid-19 може стати причиною утворення тромбів, інфарктів і запалення серцевого м'яза. Коронавірус чіпляється до рецепторів ACE2 на клітинах стінок кровоносних судин.

Воєнні злочини тривають: У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:30

Російські терористи у тимчасово окупованому Криму мобілізували місцевих мусульман під час Ураза-байрам. Про це у Telegram-каналі пише рух спротиву "Атеш", передають Патріоти України. За інформацією партизан, росіяни провели масову облаву на місцеве на...

В Україні чоловікам, які не сплачують аліменти, скасують відстрочку: Чому це рішення є справедливим

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:22

Відповідно до нового закону про мобілізацію, багатодітні чоловіки, які мають борги за аліментами, втрачатимуть право на відстрочку. Це справедливо стосовно тих батьків, які ухиляються від утримання дітей, але використовують їх як привід для відстрочки ...