Вчені розповіли, які чоловіки частіше хворіють на коронавірус та страждають від ускладнень

Облисіння у чоловіків викликає високий рівень дигідротестостерону, який також допомагає COVID проникати в клітини.

Вчені з Австралійського національного університету дійшли висновку, що лисі чоловіки мають вищий ризик зараження вірусом COVID-19, а коронавірусна хвороба у них матиме тяжчі наслідки. Це пов'язано з виробленням в їхньому організмі тестостерону, зазначають Патріоти України.

Результати дослідження вчених представила фахівець з інфекційних захворювань Австралійського національного університету професор Санджайя Сенанаяке, передає видання 9News. Вчені звернули увагу на те, що гормон, який називається дигідротестостерон і який відповідає за облисіння, може зробити чоловіків більш сприйнятливими до COVID-19.

"Дослідження, проведене в Іспанії, показало, що частка лисих чоловіків була набагато вищою серед випадків коронавірусу з важкими наслідками", - заявила Сенанаяке.

Професор пояснила це тим, що облисіння у чоловіків викликає високий рівень дигідротестостерону, який також допомагає COVID проникати в клітини. Додамо, що проведене в Італії зворотне дослідження засвідчило, що чоловіки, хворі на рак передміхурової залози, які приймали антитестостерон від раку, мали в чотири рази менше шансів заразитися.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...