Вчені розповіли, який вид відпочинку збільшує ризик смерті на 50%

Здавалося б, між сидінням за столом і на дивані не повинно бути особливої різниці, однак науковці з'ясували зворотне.

Після важкого робочого дня кожна людина мріє прийти та відпочити. Нерідко цей відпочинок зводиться до перегляду телевізору, сидячи на дивані. У дослідженні Американської кардіологічної асоціації (AHA) були залучені 3,5 тисячі людей. Загалом спостереження тривало 8,5 років, передають Патріоти України із посиланням на DailyMail.

В середньому американці старше 15 років дивляться телевізор близько 2-х годин і 46 хвилин в день. Здавалося б, між сидінням за столом і на дивані не повинно бути особливої різниці, однак вчені з'ясували зворотне. Так, більшість людей при перегляді телевізора сидячи на дивані, протягом декількох годин практично не рухаються з місця.

Крім того, зазвичай вечорами люди споживають більше їжі, і часто це – нездорові продукти. У підсумку виходить шкідлива комбінація великої вечері і практично повної відсутності фізичної активності. У тих, хто проводять перед телевізором понад чотири години на день, ймовірність серцево-судинних захворювань або ранньої смерті підвищується на 50% в порівнянні з тими, хто дивився програми протягом двох годин.

Тим часом ті, хто займаються спортом, можуть компенсувати шкоду від багатогодинного відпочинку перед блакитним екраном. Кардіологи радять також змінити свій малоактивний відпочинок, і приділити час нетривалій прогулянці. Крім цього, варто переглянути свій вечірній раціон, скоротити порції, і замість жирної і смаженої їжі їсти більше фруктів і овочів.

Почнеться епоха вимирання? Вчені попередили про нову загрозу екологічної катастрофи

вівторок, 7 травень 2024, 0:30

Чисельність багатьох видів джмелів у всьому світі скорочується. Через аномальну спеку їх гнізда перегріваються, внаслідок чого гинуть цілі виводки личинок. Вчені попереджають, що планеті загрожує нова екологічна катастрофа, якщо на Землі повністю зникн...

Це може здивувати! Швейцарські вчені назвали оптимальне добове співвідношення сидіння, стояння, сну та активності

вівторок, 7 травень 2024, 0:26

Учені зі швейцарського університету Свінберна з'ясували, що те, як людина проводить свій день, може мати значний вплив на її здоров'я та назвали оптимальне співвідношення сидіння, стояння, сну та активності/ Про це повідомляє Science Alert, передають П...