Вчені розповіли, коли лягати спати, щоб бути розумнішим

Студенти, котрі дотримувалися стабільного режиму, мали кращі показники успішності, ніж ті, хто лягав завжди в різний час.

Нас вчили не зубрити в ніч перед іспитами, а навпаки відпочивати та лягати спати раніше. Хтось прислухався, а хтось таки зубрив усю ніч. Вчені нарешті відповіли, коли лягати спати, аби бути розумним та успішним. Вчені з Массачусетського технологічного інституту розповіли, яких звичок потрібно дотримуватися, аби поліпшити успішність, передають Патріоти України із посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Для цього вони залучили до експерименту 100 студентів. Виявилося, що на якість навчання впливає не тільки тривалість сну, а й час, коли людина лягає спати. Зокрема, якщо студенти лягали спати після другої години ночі, то їхня успішність була нижчою незалежно від того, скільки годин вони спали в сумі.

Крім того, студенти, котрі дотримувалися стабільного режиму, мали кращі показники успішності, ніж ті, хто лягав завжди в різний час. Навіть якщо вони в підсумку спали однакову кількість годин.

Також учені виявили, що не так важливо, скільки студент спить у ніч перед іспитом, важливіше систематично спати достатню кількість годин. У студентів із тривалістю сну 6,5 години успішність знизилася на 50% у порівнянні з тими, хто спав на годину більше.

Навіть нестабільна тривалість сну (з різницею навіть у пів години з ночі в ніч) теж знижувала успішність на 45%. Відтак, якщо ви хочете запам’ятовувати інформацію ліпше, варто спати 7–8 годин щоночі (не довше, адже це теж шкідливо). І засинати в один і той же час.

ДТП за участі голови райдержадміністраці в Броварах: У поліції розповіли подробиці (фото, відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:44

Голова райдержадміністрації Броварів Володимир Майбоженко влаштував ДТП на пішохідному переході під Києвом. Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. ...

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...