Вчені розповіли, на скільки довше живуть власники котів

Всім відомо, що коти позитивно впливають на самопочуття своїх господарів. Вчені з Берлінського інституту геронтології з'ясували, що люди, які мають кота, живуть в середньому на 10 років довше, аніж інші. Більше того, господарі котів менше хворіють на серцеві недуги, передають Патріоти України.

Також медики стверджують, що погладжування котів врівноважує нервову систему і зменшує стреси. Тертя шерстинок одна об одну створюють низькочастотні струми, які заспокоюють больові симптоми.

Заспокоює не тільки погладжування кота, а й його муркотіння. Це ультразвукові хвилі, що заспокійливо впливають на нервову систему. Коти муркочуть у діапазоні спеціальної терапевтичної вібрації – у частоті від 25 до 150 герц. Цей звук підвищує імунітет, адже дуже схожий до того, який використовують при лікуванні ультразвуком.

Перські кішки здатні полегшувати біль у суглобах і симптоми остеохондрозу. Деякі досліди британських вчених показали, що воно позитивно впливає на швидкість загоєння різних травм, а також позбавляє людину від задишки.

Медики стверджують, що діти з аутизмом отримують навички взаємодії під час контактування із цими домашніми тваринами. А ще домашній кіт є хорошим особистим психотерапевтом. Йому можна розповісти все, що відбулося протягом дня, а він в свою чергу чемно вислухає.

Кішки дуже добре відчувають проблемні місця організму свого господаря. Це можна прослідкувати за тим, куди вмощується домашній улюбленець. Якщо кішка часто лягає на ноги – у господаря низький тиск; на голову – часті головні болі; на ліву лопатку – проблеми із серцем.

Поведінку кота дуже важко зрозуміти, особливо тоді, коли його дії є дуже дивними. Але всі вони мають певне пояснення. Наприклад, якщо домашній улюбленець ходить за вами, то він це робить, щоб контролювати ваші дії. Тертись об свого господаря коти звикли не просто так. Такі прояви ніжності покликані помітити свою територію. Кішка обмінюється з господарем запахами і точно знає, що з вами можна дружити. До речі, так роблять коти і між собою. Догляд за своєю шерстю дуже заспокоює кота, тому цим він займається й коли дещо обмірковує. Для людей дуже дивно, коли кішка приносить свою здобич і ставить біля господаря. Та це всього лиш подарунок, який свідчить про турботу.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

"Я цих п***рів не підтримую": Даріо Срна пояснив, чому поставив лайк під ганебним постом легенди футболу, який виступив на росТБ

четвер, 25 квітень 2024, 13:17

Спортивний директор Шахтаря Даріо Срна розповів, чому поставив лайк під фото колишнього бразильського футболіста Кафу, де він виступав на одному з російських телеканалів. Хорватський функціонер заявив, що вподобав публікацію Кафу, оскільки не одразу зр...