Вчені розповіли про смачний захист від коронавірусу

Канадські медики з'ясували, що легеневу недостатність послаблює підвищений вміст ферменту АСЕ2 завдяки антиоксиданту ресвератролу.

Канадські дослідники дійшли висновку, що природний антиоксидант ресвератрол, який міститься у вині, може ефективно протистояти респіраторному дистрес-синдрому, який супроводжує хворих COVID-19. Про це повідомляє Tododisca, передають Патріоти України.

У інфікованих коронавірусом часто діагностують легеневу недостатність. Її симптомами є утруднене дихання, сильна задишка, а також синюшний колір шкіри. Канадські медики з'ясували, що легеневу недостатність послаблює підвищений вміст ферменту АСЕ2 завдяки антиоксиданту ресвератролу.

Ресвератрол міститься у вині, і є головною причиною того, що вино - це частина здорової дієти. Найбільше ресвератролу міститься в червоному вині, але він є і в білому. Цей антиоксидант здатний пригнічувати надмірну активність імунної системи, яка спостерігається у хворих коронавірусною хворобою, що в свою чергу, полегшує дихання пацієнтів.

Крім вина, ресвератрол міститься в арахісі, фісташках, малині, чорниці, винограді та какао. Однак червоне вино все ж залишається найбільш ефективним способом отримання цього важливого антиоксиданту.

Кілька дивом вцілілих по селах тварин дають надію: В Україні взялися відновлювати породу коней, котрою їздили давньоруські князі та запорозькі козаки

субота, 20 квітень 2024, 9:40

В Україні взялися відновлювати втрачену древню популяцію аборигенних поліських коней. Їх вважали вимерлими, але в селах у людей вдалося ще знайти кількох. Як відновлюють кінну породу, притаманну винятково для Полісся – у сюжеті кореспондентки ТСН Вален...

Не зелені чоловічки: Науковці назвали справжній колір іншопланетян та їхньої планети

субота, 20 квітень 2024, 9:32

Науковці заявили, що іншопланетне життя може бути фіолетовим, а не зеленим. Про це пише NDTV з посиланням на дослідження, опубліковане в журналі Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. . Згідно з дослідженням, іншопланетяни можуть мешкати...