
Канадські дослідники дійшли висновку, що природний антиоксидант ресвератрол, який міститься у вині, може ефективно протистояти респіраторному дистрес-синдрому, який супроводжує хворих COVID-19. Про це повідомляє Tododisca, передають Патріоти України.
У інфікованих коронавірусом часто діагностують легеневу недостатність. Її симптомами є утруднене дихання, сильна задишка, а також синюшний колір шкіри. Канадські медики з'ясували, що легеневу недостатність послаблює підвищений вміст ферменту АСЕ2 завдяки антиоксиданту ресвератролу.
Ресвератрол міститься у вині, і є головною причиною того, що вино - це частина здорової дієти. Найбільше ресвератролу міститься в червоному вині, але він є і в білому. Цей антиоксидант здатний пригнічувати надмірну активність імунної системи, яка спостерігається у хворих коронавірусною хворобою, що в свою чергу, полегшує дихання пацієнтів.
Крім вина, ресвератрол міститься в арахісі, фісташках, малині, чорниці, винограді та какао. Однак червоне вино все ж залишається найбільш ефективним способом отримання цього важливого антиоксиданту.
Відразу в кількох регіонах України у неділю, 2 листопада очікується густий туман. У зв'язку з цим оголошено жовтий рівень небезпеки. Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій, передають Патріоти України. . За даними ДСНС, у ніч на 2 ли...
У 2016 у мене загинув чоловік. І після його гибелі у мене довго було таке відчуття, що він не закінчив свою справу до кінця. І мені хотілося її продовжити. Щоб нарешті уже була перемога і його гибель була не даремною. Про це розповіла командирка відділ...