
Канадські дослідники дійшли висновку, що природний антиоксидант ресвератрол, який міститься у вині, може ефективно протистояти респіраторному дистрес-синдрому, який супроводжує хворих COVID-19. Про це повідомляє Tododisca, передають Патріоти України.
У інфікованих коронавірусом часто діагностують легеневу недостатність. Її симптомами є утруднене дихання, сильна задишка, а також синюшний колір шкіри. Канадські медики з'ясували, що легеневу недостатність послаблює підвищений вміст ферменту АСЕ2 завдяки антиоксиданту ресвератролу.
Ресвератрол міститься у вині, і є головною причиною того, що вино - це частина здорової дієти. Найбільше ресвератролу міститься в червоному вині, але він є і в білому. Цей антиоксидант здатний пригнічувати надмірну активність імунної системи, яка спостерігається у хворих коронавірусною хворобою, що в свою чергу, полегшує дихання пацієнтів.
Крім вина, ресвератрол міститься в арахісі, фісташках, малині, чорниці, винограді та какао. Однак червоне вино все ж залишається найбільш ефективним способом отримання цього важливого антиоксиданту.
У Ростовській та Курській областях РФ через атаки БПЛА сталися пожежі на електропідстанціях та відключення світла. Про це увечері в суботу, 20 грудня, повідомили російські Telegram-канали, передають Патріоти України. Зокрема, відео пожежі на електропід...
Ввечері у суботу, 20 грудня, російські війська завдали авіаудару по Ізюму Харківської області, скинувши чотири КАБи. Внаслідок обстрілу загинули двоє людей. Про це повідомив начальник ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України. Керівник МВА Сергій ...