Вчені шокували заявою! Якщо ви плачете при перегляді кіно, то, швидше за все, помрете молодим

За результатами дослідження, якщо людина плаче під час перегляду фільмів, сприймає звичайні ситуації як загрозливі або боїться, що її залишать на самоті, то вона ризикує померти молодою. Така поведінка здебільшого стосується тих, хто має невротизм. Невротизм пов'язаний з негативними емоціями, такими як страх, смуток і дратівливість. Проте вчені наголошують, що ця психологічна риса складається з різних компонентів, які руйнують тіло і розум, пише DailyMail, передають Патріоти України.

Вчені визначили самотність як найяскравіший провісник передчасної смерті, оскільки це почуття може призвести до захворювань дихальної та травної систем, а також самогубства. Інші аспекти невротизму, такі як перепади настрою та відчуття втоми, також у ході дослідження були пов’язані з вищим ризиком смертності.

Загалом команда виявила, що зв’язок між невротизмом та смертністю був сильнішим у чоловіків, а також серед людей молодше 54 років і, що цікаво, у тих, хто не має вищої освіти. Команда дослідників під керівництвом Університету штату Флорида проаналізувала дані з Біобанку Великобританії, масивної бази даних, яка містить біологічні зразки та генетичну інформацію, інформацію про спосіб життя та здоров’я півмільйона людей.

Майже 500 000 осіб, чия інформація зберігалася в Біобанку, пройшли оцінку нейротизму між 2006 і 2010 роками. Впродовж 17 років вчені стежили за життям та перебігом захворювань у цих людей.

Дослідницька група використала дані про "життєвий статус" разом із показниками нейротизму учасників, щоб з’ясувати, чи риса особистості та певні її компоненти тісніше пов’язані з передчасною смертю, ніж інші.

Протягом цього 17-річного періоду 43 400 із приблизно 500 000 учасників померли - приблизно 8,8 відсотка. Дані показали, що середній вік смерті становив 70 років, причому основною причиною були рак, захворювання нервової системи, дихальної системи та травної системи.

Всі люди з вищим показником нейротизму повідомили, що відчувають самотність. "Самотність мала набагато сильніший вплив на смертність, ніж інші компоненти невротизму. Висновки показують, що ті, хто повідомили, що вони самотні, піддаються значно більшому ризику смерті, ніж ті, хто відчуває тривогу або провину", – сказав старший автор і професор геріатрії Університету штату Флорида Антоніо Терраччано,.

Дослідження дає нове розуміння того, як самотність впливає на здоров’я та довголіття, оскільки експерти попереджають, що США стикаються з епідемією самотності.

За словами науковців, самотність може збільшити ризик передчасної смерті до рівня, порівнянного з викурюванням 15 сигарет на день Крім того, попередні дослідження показали, що нейротизм є сильним провісником неврологічних захворювань, таких як хвороба Альцгеймера та Паркінсона, а також інших станів, включаючи інсульт, хворобу подразненої кишки та хронічне обструктивне захворювання легень.

"Облили мазутом двері": У Києві могли підпалити відділення "Укрпошти" через повістки ТЦК

понеділок, 28 жовтень 2024, 10:44

У Києві невідомі здійснили підпал двох відділень "Укрпошти", ймовірно, через доставку мобілізаційних повісток, які листоноші розносять від територіальних центрів комплектування (ТЦК). Про інцидент повідомив у своєму дописі в Facebook письменник Андрій ...

Родичі кажуть, що його побили: У лікарні Рівного чоловік помер через 7 днів після мобілізації

понеділок, 28 жовтень 2024, 10:30

22 жовтня 2024 року у лікарні в Рівному помер Юрій Процик, якого 16 жовтня мобілізували. Рідні підозрюють, що його побили, що й могло стати причиною смерті. Про це повідомила у фейсбуці родичка померлого Марія Процик, передають Патріоти України. За її ...