Вчені сподіваються знайти золото: В Ізраїлі виявили підземні тунелі ордена тамплієрів

​Вчені припускають, що таємні ходи під містом Акко лицарі-тамплієри використовували для переправлення золота.

Акко на узбережжі Середземного моря був завойований хрестоносцями в XII столітті, ставши їх столицею в Палестині. Незабаром в місті виникли квартали численних лицарських орденів, одним з яких був Орден бідних лицарів Христа, відомий нам як тамплієри. Офіційно члени ордена захищали паломників, які прибули в Святу землю для поклоніння християнським святиням. При цьому, незважаючи на назву, багатство тамплієрів було всім відомим - тамплієрам належали землі як в Палестині, так і в Європі, де їх покровителем був Папа Римський, зазначають Патріоти України.

Найважливішою локацією середньовічного Акко був порт, територію якого американський археолог Альберт Лін недавно досліджував за допомогою технології LIDAR, що дозволяє сканувати приховані віддалені об'єкти, створюючи їх тривимірні моделі. Так були виявлені залишки фортеці, ймовірно, закладеної тамплієрами після Третього хрестового походу. На даний момент руїни будівлі приховані під автостоянкою.
За словами археологів, фортеця була неприступним форпостом для ворога, який намагався атакувати місто з моря. Там, де колись були стіни і сторожові вежі, сьогодні невелика лагуна. Сканування допомогло також виявити мережу підземних тунелів, які вели до укріпленої вежі, де, ймовірно, зберігалися цінності. Вчені припускають, що тут тамплієри могли ховати скарби під час облоги фортеці.

В кінці XIII століття мамлюки все-таки взяли Акко, вирізали більшу частину християнського і єврейського населення міста і зруйнували ряд церков і монастирів. Проте на тлі інших міст хрестоносців, середньовічний Акко зберігся досить добре.

Що стосується Ордена тамплієрів, то його членів почав активно переслідувати французький король Філіп IV Красивий, а папська булла «Vox in excelso» від 22 березня 1312 року фактично означала розпуск Ордена бідних лицарів Христа.
Власність тамплієрів була передана мальтійським лицарям і представникам інших орденів. Тим часом, з огляду на, що тамплієри були найбільшими кредиторами Європи, не виключено, що багато цінностей, що належали Ордену, до сих пір зберігаються в їх колишніх фортецях або підземних схронах. Археологи не виключають такої можливості і планують організувати в Акко більш масштабні розкопки.

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку (фото)

субота, 20 квітень 2024, 16:19

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку в Голосіївському районі. Про це повідомила патрульна поліція Києва та оприлюднила відповідні фото, передають Патріоти України. "У Голосіївському районі інспектори отримали повідомлення п...

Катерина Кухар відреагувала на критику військового Олександра Терена і зізналася, чи танцює під Чайковського

субота, 20 квітень 2024, 15:52

Прима-балерина і керівниця хореографічного коледжу Катерина Кухар прокоментувала висловлювання військового Олександра Терена про те, що вона і танцюрист Олександр Стоянов «заробляють на балетних постановках російських композиторів», передають Патріоти ...