Вчені відновили за останками обличчя дівчинки, яка жила 800 тис. років тому (фото)

Нещодавній аналіз показав, що скелет стародавнього предка людини, що жив близько 800 тисяч років тому та вважався чоловіком з моменту його відкриття в 1960-х роках, насправді жіночий. Про це пише Daily Mail, передають Патріоти України.

Дослідники використовували сучасні методи для аналізу тканин зубів і виявили, що скелет належав дівчинці у віці від 9 до 11 років.

Скелет є прикладом Homo antecessor, який вважається останнім спільним предком для Homo sapiens і неандертальців до поділу двох видів.

Останки були знайдені на іспанській археологічній ділянці Гранд-Долина в 1960-х роках, і пізніше було встановлено, що ці люди вони були вбиті і з'їдені конкуруючим плем'ям.

Визначення статі відбувалося шляхом вивчення пропорцій зубних тканин іклів - розмірів емалі та дентину. Вони є диморфними, тобто розрізняються у чоловіків і жінок одного виду.

Дівчинка з Гран Долини, ймовірно, мала зріст і пропорції тіла, аналогічні сучасним дівчатам її віку, хоча, можливо, її розвиток був більш раннім.

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як в селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...