Вчені відшукали нову найглибшу точку суходолу

Американські вчені виявили найглибшу впадину на земній кулі поза світового океану, повідомляють Патріоти України з посиланням на BBC. "Найглибша точка Землі була виявлена у Східній Антарктиді, під льодовиком Денмані", йдеться у заяві.

Глибина впадини становить 3,5 кілометра нижче рівня моря. Глибшими від цієї точки є лише океанські впадини. До цього відкриття найнижчою точкою на Землі вважалося узбережжя Мертвого моря, глибина якого становить 413 метрів нижче рівня моря.

Як зазначається, це відкриття важливе для вивчення того, як у майбутньому зміниться Південний полюс. Вчені планують вивчити материкові породи та раніше недосліджені гірські хребти під льодовиком, що можуть впливати на рух льодовиків, що тануть. Нагадаємо, найглибоководнішою серед відомих водних впадин є Маріанський жолоб, глибина якого за різними даними складає близько 11 кілометрів.


Карма? В окупованому Криму вантажівка загарбників роздавила авто колишнього "топчиновника", він загинув

вівторок, 19 березень 2024, 10:25

У ДТП з російськими військовими загинув колишній голова Кримавтодору Дмитро Кривенко, . Як повідомляють російські ЗМІ та кримські пабліки, Кривенко загинув сьогодні, 18 березня, на одній із кримських трас. Авто колишнього чиновника лоб в лоб зіткнулося...

"Пляжі Ірану і КНДР чекають вас": Соловйов запропонував достойну "альтернативу" росіянам амість Європи

вівторок, 19 березень 2024, 10:22

Російські пропагандисти на шоу рупора Кремля Володимира Соловйова поскаржилися на те, як "важко" жити без відпочинку в Парижі та на Лазурному березі. Соловйов своєю чергою запропонував альтернативу – "курорти" Ірану та Північної Кореї, передають Патріо...