Вчені виявили на Марсі "висушену людську голову" (фото)

Марсохід Perseverance зафіксував об'єкт, що нагадує висушену людську голову, яка, здається, розкладається і відокремлена від тіла. Про це повідомило видання Science Alert, передають Патріоти України.

Однак насправді ситуація не така тривожна. Як і в інших випадках з «лякаючими» знахідками, на зображенні виявився просто камінь, що має незвичайну форму.

Марсохід Perseverance зафіксував зображення каменю 27 вересня. Якщо не зважати на його схожість з головою, це всього лише шматок осадового пісковику, подібний до багатьох інших поруч. Такі камені часто зустрічаються на Марсі, особливо в місцях, де колись була вода.

Зображення, отримане Perseverance за допомогою Mastcam-Z / NASA/JPL-Caltech/ASU / ©

Цей камінь виглядає незвично через свою форму. Його ерозія та положення щодо камери створюють ілюзію голови, що лежить на боці.

Феномен парейдолії, коли ми розпізнаємо знайомі форми у випадкових об'єктах, досить поширений на знімках Марса. На фотографіях Червоної планети вже виявляли камені, схожі на ведмедя, гриби, воїна, маленького йеті, ложку та навіть комахи.

Ці відкриття відбуваються, коли наш мозок сприймає розташування об'єктів, тіні та форми, а деякі його ділянки роблять висновки раніше, ніж інші. Існує навіть спеціальна область в мозку, що відповідає за швидке розпізнавання облич.

Хоча форма каменю на Марсі може нагадувати людську голову, це не означає, що на Червоній планеті коли-небудь існувало складне життя.

Частині українців дадуть гроші на підготовку до зими: По що йдеться і хто отримає допомогу

п’ятниця, 18 жовтень 2024, 23:55

Українці мають можливість заощадити кошти на підготовці багатоквартирних будинків до зимового сезону. Для цього існують державні програми вигідних кредитів та компенсації вартості енергообладнання, що мають на меті підвищення автономності і енергонезал...

Несподіваний поворот: Яйця частково зникнуть у деяких супермаркетах Європи через "особливу" причину

п’ятниця, 18 жовтень 2024, 23:25

З березня 2025 року торгова мережа Lidl Lietuva не продаватиме яйця курей, яких тримають у клітках. Про це пише Delfi,, передають Патріоти України . За даними представника Lidl Lietuva Кароліни Лабутіте, компанія у стратегію внесла зобов'язання відмов...