Вчені виявили новий коронавірус в Азії, який проливає світло на появу COVID-19

Вчені з Інституту Пастера в Камбоджі знайшли новий вірус, який тісно пов'язаний SARS-CoV-2, що виявили у Китаї. Про це повідомляє The Mirror, передають Патріоти України.

Вірус був виявлений у двох підковоподібних кажанів. Дослідники вважають, що це один з перших відомих родичів SARS-CoV-2 за межами Китаю.

"SARS-CoV-2, ймовірно, не був абсолютно новим вірусом, який з'явився раптово. Віруси в цій групі існували до того, як ми дізналися про них в 2019 році", - сказала Трейсі Голдштейн, заступник директора Інституту здоров'я при Каліфорнійському університеті, яка працює з камбоджійською командою.

Мишей зловили в Камбоджі ще в 2010 році в рамках проекту з дослідження дикої природи в усьому світі на наявність вірусів. Вони зберігалися в морозилці. Поки залишається неясним, чи може цей новий вірус інфікувати клітини людини.

"Люди занадто розслабились": Росіянин, який воює за Україну, розповів, що його розчаровує у цивільних українцях

четвер, 28 березень 2024, 19:28

Росіянин, який від 2014 року воює за Україну, боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів, що українцям потрібно знову стати єдиним цілим, як це було 2022 року, щоб перемогти Росію, передають Патріоти України. "Барсік" наголосив, що на початку війни ук...

Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...