Вчені виявили п’ять нових видів їжаків з м’якою шерстю (фото)

Вчені відкрили п’ять нових видів їжаків з м’якою шерстю. Всі вони походять із Південно-Східнії Азії, передають Патріоти України.

Їжаки з м’якою шерстю, відомі як група Hylomys, схожі на звичайних їжаків, але не таких колючих — давно відкриті науковцями. Однак детальне їх вивчення є вкрай непростою задачею. Ці невеликі довгоносі ссавці живуть в тропічних лісах, розміщуючись в найрізноманітніших середовищах існування — від низинних лісах до пагорбів.

У вчених пішли роки на генетичні дослідження цих тварин з використаннями музейних колекцій. Детальний аналіз підтвердив поширену здогадку про те, що Hylomys — це насправді окремий вид з сімома підвидами.

Як пише BBC, детальне біологічне дослідження виявлення відмінностей показало, що деякі з тварин, що зберігалися у колекціях Смітсонівського університету та Університету Дрекселя у Філадельфії, виявилися новими для науки видами. Вони отримали назви Hylomys vorax і Hylomys macarong. Друга назва походить від в'єтнамського слова «вампір», її отримала тварина з особливо довгими іклами. Також було встановлено, що тварини, яких вважали підтипами одного виду, є трьома різними видами (H. dorsalis, H. maxi і H. peguensis) зі значними відмінностями в генетичних кодах та формі голови та зубів.

«Їхні черепи дійсно круті — вони крихітні, але у них справді гострі зуби. Якби вони були більшими тваринами, вони були б досить страшними», — зауважує одна із провідних дослідників, докторка Мелісса Гокінс зі Смітсонівського національного музею природної історії (SMNH).

Доктор Арло Хінклі з SMNH наголошує, що це відкриття є особливо важливим для регіону, де мешкають ці тварини — Південно-Східної Азії, оскільки там спостерігається найвищий рівень вирубки лісів у світі.

Мріяв збудувати нову "Мрію", але не мав роботи в Україні: Помер відомий вітчизняний авіаконструктор

неділя, 28 липень 2024, 0:32

Дмитро Ківа працював на заводі "Антонов" за всіх президентів України, окрім Володимира Зеленського. 25 липня на 82-му році життя помер відомий український авіаконструктор Дмитро Ківа, який пропрацював на авіаційному заводі "Антонов" 52 роки, передають ...

Ах, Одеса... В курортній Аркадії поряд з рестораном сталась масова бійка за участю військових, цивільних та поліції. Решта відпочиваючих з інтересом споглядала (відео)

субота, 27 липень 2024, 23:49

У одеській Аркадії група чоловіків билась просто перед місцевим рестораном, свідчать кадри з соцмереж. У бійці брали участь і цивільні, і люди у формі. . Увечері 27 липня біля прибережного ресторану в Одесі сталась масова бійка, у якій взяли участь ци...