Вчені виявили унікальний суперпродукт, який захищає від хвороб серця та онкології

Вчені-медики виявили унікальний суперпродукт, який здатний запобігти онкологічним захворювання, а також істотно може зміцнити серцево-судинну систему. Це рослина, яка називається амарант (в народі його називають щириця), передають Патріоти України.

Як пише видання "МедикФорум", зерна цієї рослини корисні спеціальними речовинами, які можуть запобігти діабету, захворюванням серцево-судинної системи та навіть ефективний проти онкологічних захворювань. Амарант має фітохімічні сполуки, такі як рутин і нікотифлорин, а також пептиди.

Ці речовини можуть боротися з гіпертонією. Із зерен амаранту роблять масло, яке чудово справляється з профілактикою серцево-судинних захворювань, через те, що в ньому є вміст вітаміну С.

В одній склянці крупи амаранту містить 28 г білка, 15 мг заліза. Також в цій рослині є важливе джерело амінокислоти – лізину, білки альбуміну і глобуліну.

Як відзначають вчені, в амаранті є велика кількість кальцію, магнію, фосфору і калію, ненасичених жирів – близько 10%, і 77% ненасичених кислот, в тому числі й лінолевої. Саме вона відповідає в організмі людини за нормальну життєдіяльність.

Оце так! Телемарафон внесли у звіт Держдепу США про порушення прав людини в Україні

середа, 24 квітень 2024, 11:30

Державний департамент США в опублікованому звіті за 2023 рік щодо порушення прав людини в України згадав національний телемарафон. Відповідний звіт розміщений на сайті американського Держдепу, передають Патріоти України. Там зазначається, що підписання...

Хочуть мобілізувати? Навіщо українців за кордоном кличуть у консульства і чому не видають документи

середа, 24 квітень 2024, 11:28

Оновлення військово-облікових даних чоловіками за кордоном необхідно для того, щоб працівники Територіального центру комплектування розуміли, хто знаходиться за кордоном і не витрачали час на оформлення повісток в Україні. Про це заявив народний депута...