Нищить усі патогени! Вчені винайшли новий тип антибіотиків широкого спектру дії

У США відкрили новий клас антибіотиків, які блокують шлях розвитку бактерій та водночас активують імунну відповідь. Нові сполуки назвали імуноантибіотиками подвійної дії. Препарат нищить усіх стійких до ліків бактеріальних патогенів, заявили вчені американського інституту Wistar, передають Патріоти України.

"Ми використали творчу подвійну стратегію для розробки нових молекул, які можуть вбивати важковиліковні інфекції, одночасно посилюючи природну імунну відповідь організму. Використання імунної системи для одночасного нападу на бактерії на різних фронтах ускладнює розвиток у них стійкості", - повідомив доцент кафедри вакцин та імунотерапії, провідний автор роботи з ідентифікації нового покоління протимікробних препаратів Фарох Дотівала.

Наявні антибіотики націлені на найважливіші бактеріальні функції, зокрема синтез нуклеїнових кислот і білків, побудову клітинної мембрани і метаболічні шляхи. Однак бактерії можуть набувати лікарської стійкості, змінюючи бактеріальну мішень, проти якої спрямований антибіотик. Тому науковці зосередилися на метаболічному шляху, який важливий для більшості бактерій, але відсутній у людей, що робить його ідеальною мішенню для розробки антибіотиків. Цей шлях відповідає за біосинтез молекул, необхідних для виживання клітин у більшості патогенних бактерій.

"Викладався по повній для захисту, а отримав ненависть": Поранений військовий поскаржився на проблеми під час роботи в ТЦК (відео)

вівторок, 21 травень 2024, 22:54

Працівники ТЦК щодня виписують повістки, перевіряють документи, а інколи й викликають поліцію. "Суспільне" показало як працюють військові ТЦК у Дніпрі. Зокрема, свою історію розповів Іван. Чоловік отримав поранення на фронті 4 місяці тому, а тепер прац...

"Буде тільки гірше": Столична влада відхрестилася від соцреклами фонду Яніни Соколової, яка обурила українців

вівторок, 21 травень 2024, 22:41

Київська міська державна адміністрація повідомила, що не отримувала запитів на розміщення соцреклами фонду телеведучої та журналістки Яніни Соколової на столичних бордах та сітілайтах. Про це йдеться в публікації пресслужби КМДА у Facebook, передають П...