Вчені заявили про вибухи на дні Йеллоустонського озера - становлять велику небезпеку

У самому серці Йеллоустонського національного парку в Вайомінгу (США) знаходиться озеро Йеллоустоун на його дні відбуваються гідротермальні вибухи, які представляють серйозну небезпеку. Про це пише Еxpress, передають Патріоти України.

І хоча на перший погляд озеро здається досить спокійним, вчені Геологічної служби США (USGS) вважають, що цей зовнішній вигляд дещо оманливий.

"Гідротермальні вибухи вважаються однією з найсерйозніших природних небезпек в Йєллоустоуні. На суші легко ідентифікувати кратери гидротермального вибуху, особливо великі, діаметром в сотні метрів", - розповіла заслужений геолог-дослідник Геологічної служби США Ліза Морган.

На дні Йеллоустонського озера існують кратери, які не видно геологам і відвідувачам Йеллоустоуну. Вчені створили карту дна, яка дає уявлення про те, що таїться під водами Йеллоустонського озера.

"Дослідження та відкриття в озері Йеллоустоун відкривають нам очі на раніше невідому гідротермальну активність, а осад озера зберігає особливості, які неможливо вивчити іншими способами, що дозволяє нам зрозуміти процеси, що викликають ці події", - резюмувала доктор Морган.

Де та скільки українці можуть заробити влітку: Названо кращі вакансії для сезонного підробітку

четвер, 16 травень 2024, 9:05

У літній період з'явилося багато вакансій для сезонної роботи, включаючи позиції вожатих, аніматорів, барменів і адміністраторів із зарплатою від 10 000 до 24 000 грн. Ці вакансії розташовані по всій Україні, зокрема в Київській області, Львові, Луцьку...

У червні українських водіїв почнуть включати до Реєстру військовозобов'язаних: Що це означає

четвер, 16 травень 2024, 8:57

У червні 2024 року в Україні почне офіційно функціонувати Реєстр військовозобов'язаних "Оберіг", до якого потраплять і водії. Про це розповіла заступник міністра оборони Катерина Чорногоренко. За її словами, Реєстр військовозобов'язаних "Оберіг" отриму...