Вчені застерігають: Сидячий спосіб життя вбиває кожного десятого

Малорухливі люди значно частіше страждають від діабету, хвороб судин і серця, а також інших недуг, що скорочують життя.

Низький рівень фізичної активності, пов'язаний з сидячим способом життя, може призводити до кожної десятої ранньої смерті людини в світі. Таку заяву зробили британські вчені, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.
За словами фахівців, багато жителів їх країни вважають за краще проводити вільний час лежачи або сидячи. При цьому вони практично всі будні проводять в сидячому положенні за роботою.
"Боротьба з сидячим способом життя може принести масу користі суспільному здоров'ю країни", - зазначила одна з дослідників Леонія Ерон.
Раніше вчені з'ясували, що малорухливі люди значно частіше страждають від діабету, хвороб судин і серця, а також інших недуг, що скорочують життя. При цьому люди, що ходили по 2-3 години в день, мають значно більш низький індекс маси тіла, а рівень холестерину в крові у них набагато нижче.
У зв'язку з цим вчені рекомендують збільшити середній рівень фізичної активності, щонайменше, на 50 відсотків.

"Західні країни охопить хаос громадянської війни": Ілон Маск "спрогнозував", що чекає на Європу

середа, 24 квітень 2024, 12:39

Західні країни рано чи пізно захопить хаос громадянської війни. Про це заявив у соцмережі Х американський мільярдер Ілон Маск. Таким чином він відреагував на публікацію канадського професора Гада Саада, який спрогнозував конфлікт через міграційну політ...

Житель Прикарпаття захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками", але далі втрутилась СБУ (фото)

середа, 24 квітень 2024, 12:27

В Івано-Франківську судитимуть антиукраїнського агітатора, який захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками". Йому "світить" до 8 років в'язниці. Про це повідомили у Службі безпеки в Івано-Франківській області, передають Патріоти України. Інтерне...