Вчені здійснили колосальний прорив у лікуванні одного з видів раку: Що відомо

Вчені заявили про колосальний прорив у лікуванні раку шийки матки. Новий метод підвищує шанси пацієнтки на одужання на 35%, передають Патріоти України.

Він полягає у поєднанні звичайної променевої терапії з певним набором відносно недорогих ліків, що істотно підвищують ефективність лікування. Дані клінічних випробувань було представлено на зборах Європейського товариства медиків-онкологів (ESMO), пише ВВС.

Дослідники озвучили результати клінічних випробувань, якими підсумували багаторічний експеримент за участю 500 жінок. Половині пацієнток з діагнозом "рак шийки матки", рекомендували "звичайний" курс лікування – хіміопроменеву терапію зі щотижневим прийомом препарату цисплатин.

Іншій половині медики додатково прописали інтенсивний шеститижневий курс прийому двох інших препаратів, які широко застосовуються в онкології вже не одне десятиліття.

За п'ять років від початку досліджень із першої групи від раку померло більш ніж четверть пацієнток – 28%, а в кожної третьої – 36% – почався рецидив, тобто повністю подолати хворобу не вдалося.

Водночас із другої групи померло 20% пацієнток. У 73% лікарі зафіксували стійку ремісію – тобто протягом п'яти років пухлина не повернулася, або принаймні не розрослася.

Представники британської благодійної організації Cancer Research UK, яка фінансувала дослідження, вже назвали його результати "видатними". Там висловили сподівання, що онкологи усього світу якомога швидше візьмуть на озброєння нову методику.

"Це найбільше покращення результатів лікування цього захворювання за останні 20 років", – заявила провідна дослідниця Інституту раку при Університетському коледжі Лондона Мері МакКормак.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...