Вчені зі США розповіли про страшну небезпеку сигаретних недопалків

За перший тиждень кожен недопалок виділяє в атмосферу стільки ж шкідливих речовин, скільки виділяється при викурюванні однієї сигарети.

Курці усього світу щороку виробляють не менше п'яти трильйонів сигаретних недопалків, які накопичуються буквально всюди - їх можна виявити в парках і на пляжах, в норах гризунів, гніздах птахів, і так далі, передають Патріоти України.

Всі прекрасно знають, що недопалки негативно впливають на навколишнє середовище, але ніхто досі не підраховував обсяг небезпечних речовин, що виділяються недопалками в атмосферу. Американські вчені вирішили впритул зайнятися цією темою.
За словами Дастіна Поппендіка з Національного інституту стандартів і технологій, виявилося, що не існує методу визначення обсягу шкідливих речовин, що виділяються недопалками. Тому нам довелося створювати його, що називається, з нуля. «Результати нас вразили. З'ясувалося, наприклад, що згаслий недопалок тільки за один день виділяє до чотирнадцяти відсотків від обсягу нікотину, який виділяється при викурюванні сигарети», - говорить учений.
У недокурках можна знайти безліч отруйних речовин, проте Поппендік з колегами зосередилися тільки на основних небезпечних хімікатах. Це, зокрема, триацетин, на який припадає близько десяти відсотків від речовини сигаретних фільтрів. У цього з'єднання низька летючість, тому по ньому можна судити про довготривалий вплив недопалків на навколишнє середовище.
«За перший тиждень кожен недопалок виділяє в атмосферу стільки ж шкідливих речовин, скільки виділяється при викурюванні однієї сигарети. Тобто, якщо ви не любите витрушувати попільничку у себе вдома, то практично подвоюєте обсяг нікотину, а також отримуєте додаткові токсини», - резюмував Поппендік.

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...

Через новий закон про мобілізацію? Українці почали масово дарувати авто - МВС розкрило статистику

середа, 24 квітень 2024, 18:22

У квітні в сервісних центрах МВС спостерігається значне збільшення кількості реєстраційних процедур. З початку місяця було оформлено 110 997 заяв за договорами купівлі-продажу. Також останнім часом значно збільшилась кількість перереєстрацій автотрансп...