Вчені з'ясували, чому діти і дорослі по-різному сприймають час

Вчені з Університету Етвоша Лорана (Угорщина) провели дослідження, щоб дізнатися, чому у дітей і дорослих відрізняється сприйняття часу. В експерименті взяли участь 138 осіб різного віку. Як зазначено в дослідженні в журналі Scientific Reports, учасникам показали кілька відео тривалістю по хвилині, передають Патріоти України.

Так, в одному ролику поліцейський рятує тварин і заарештовує злочинця, а в іншому - шестеро людей монотонно пливуть на човні. Потім, у випробовуваних запитали, яке відео довше.

Дві третини дошкільнят сприйняли відео з поліцейським довшим, в той час як дорослим воно навпаки здалося коротше. Згідно з результатами експерименту, перемикання з "дошкільного" на "доросле" сприйняття часу відбувається у дітей у віці приблизно семи років.

На думку вчених, для дитини довшим здається те відео, в якому відбулося більше подій. Дорослішаючи людина знайомиться з концепцією абсолютного часу. Однак тут вступає в гру сприйняття - нудні заняття і відео здаються більш тривалими, тоді як при перегляді захоплюючих серіалів години проходять непомітно.

Дослідники дійшли висновку, що знайомство з поняттям абсолютного часу, який триває у власному темпі і піддається вимірам, змінює саме сприйняття часу в нашому мозку. Дорослі змушені перебудовувати своє сприйняття часу, адже тепер не вони самі, а годинники на їх руці визначають тривалість тієї чи іншої події.

Мілевський поновив кар'єру футболіста: Стало відомо, де він буде грати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:58

Колишній нападник київського "Динамо" та збірної України Артем Мілевський оголосив про повернення у футбол. 39-річний уродженець Мінська виступатиме за столичний медіаклуб IGNIS, передають Патріоти України. За IGNIS грають футбольні агенти та функціон...

Посол пояснив, чи приїде ТЦК шукати ухилянтів за кордоном

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:30

Після низки новин про те, що поза межами України може розпочатись процес ідентифікації військовозобов’язаних українців, яких поки не збираються зобов’язувати повертатись, дипломати розповіли деякі нові подробиці, передають Патріоти України. В коментар...