Вчені з'ясували, чи шкодять здоров'ю перекушування печивом та цукерками

Вчені з'ясували, чи шкодять здоров'ю перекушування печивом та цукерками

Вчені з Королівського коледжу Лондона (KCL) з'ясували, що 25% людей зводять нанівець користь здорового харчування нездоровим перекушуванням, при цьому збільшуючи свій ризик інсультів і серцево-судинних захворювань. Дослідження опубліковано в European Journal of Nutrition, передають Патріоти України.

Вчені вивчили харчові звички 854 осіб, які брали участь у дослідженні ZOE PREDICT. Чверть (26%) повідомили, що дотримуються правильного харчування, але при цьому до 25% добових калорій одержують зі шкідливих закусок. Вони включають продукти з високим ступенем перероблення та солодощі (торти, пироги, сухі сніданки, печиво, морозиво). У цих людей був підвищений ризик ожиріння, високого рівня холестерину, інсульту та серцево-судинних захворювань.

Люди, які часто їли якісні закуски, наприклад, горіхи та свіжі фрукти, з більшою ймовірністю мали здорову вагу порівняно з тими, хто взагалі не перекушував, або тими, хто перекушував нездоровою їжею. Також у них в основному було хороше метаболічне здоров'я: нижчий рівень цукру та холестерину в крові.

Також аналіз показав, що перекус після дев'ятої години вечора був пов'язаний із найгіршими показниками крові. Це може бути пов'язано з тим, що в цей час учасники частіше вживали калорійну їжу з високим вмістом жиру та цукру.

«Враховуючи, що 95% з нас перекушують і що майже чверть наших калорій ми отримуємо із закусок, заміна нездорової їжі, тобто печива, чипсів та тістечок на корисні фрукти та горіхи — це справді простий спосіб покращити своє здоров'я», — підсумувала лікарка з Королівського коледжу Лондона та головний науковий співробітник ZOE Сара Беррі.

Поки мати відійшла в туалет: Маленькі діти випадково з’їли... прах свого діда

понеділок, 20 січень 2025, 9:50

Жителька американського Колорадо Моніка Лонг, що самостійно виховує трьох дітей розповіла, що її діти випадково з’їли прах свого дідуся під час гри, передають Патріоти України з посиланням на The New York Post. Вона розповіла журналістам, що залишила ...

Зима без зими - курс на субтропіки: У Києві не фіксують значних морозів три роки поспіль. Фахівці коментують зміну клімату в Україні

понеділок, 20 січень 2025, 9:32

Характерно, що глобальне потепління в Україні найбільш відчувається у зимові місяці і цей процес більш значний ніж у сусідів по Європі. Фахівці вказують, що середньодобовий показник температури в країні коливається від п'яти градусів морозу до п'яти гр...