Вчені знайшли мікропластик у плаценті вагітних жінок і заговорили про дітей-кіборгів

Італійські вчені вперше виявили частинки мікропластику в плаценті - органі, який формується в матці під час вагітності і є сполучною ланкою між матір'ю і дитиною, передають Патріоти України.

Відкриття схвилювало дослідників, адже плацента забезпечує дитину киснем і харчуванням, а хімічні речовини в мікропластику в довгостроковій перспективі можуть привести до порушень імунної системи.

Частинки знайшли в плаценті 4 із 6 здорових жінок, у яких була нормальна вагітність і пологи. Вони виявили мікропластик як на фетальному, так і на материнському боці плаценти, а також в мембрані, де росте плід.

"Це схоже на народження дитини-кіборга: вона складається не тільки з людських клітин, але з суміші біологічних і неорганічних речовин, - сказав акушер-гінеколог Антоніо Рагуза, який очолив дослідження. - Матері були в шоці".

Всі знайдені частинки представляли собою пластмаси червоного, синього, оранжевого та рожевого кольору. Спочатку цей пластик знаходився у фарбах, упаковці, косметиці і засобах особистої гігієни. Частинки розміром 10 мікрон (0,01 мм) досить дрібні, щоб потрапити в кровотік, тому могли потрапити в тіла малюків, але встановити це напевно вчені не змогли.

"Необхідно провести подальші дослідження, щоб оцінити, чи може мікропластик викликати імунну відповідь або привести до викиду токсичних забруднювачів", - вважають дослідники.

"Я вб’ю його!": Мама Усика пригрозила Тайсону Ф’юрі за неприпустиму поведінку до свого сина

вівторок, 14 травень 2024, 0:55

Чемпіон світу за версіями WBA, WBO та IBF у суперважкій вазі Олександр Усик розповів про реакцію своєї мами на поведінку володаря титулу WBC Тайсона Ф’юрі. . Український боксер зізнався, що його мама була незадоволена тим, що британець штовхнув йо...

Телевізійні уроки дипломатії

вівторок, 14 травень 2024, 0:33

Масове мистецтво важливе тим, що впливає і на широку аудиторію, і на істеблішмент, який намагається широкій аудиторії подобатись. Тому акценти, сюжети і наголоси таких творів заслуговують на увагу. Apple tv+ випустили серіал «Франклін» – про дипломатич...