Вчені знайшли найбільший у світі ударний кратер - його діаметр понад 500 км!

Вчені виявили, що найбільший у світі ударний кратер від астероїда розташований під землею на території Австралії. Як повідомляє Forbes, про це свідчать геофізичні дані, передають Патріоти України.

У період 1995-2000 рр. геолог Тоні Єйтс вірив, що магнітні поля, які розташовані нижче за басейн річки Муррей у Новому Південному Уельсі являють собою масивну підземну структуру. Дані, як були зібрані з 2015-го по 2020 рік підтвердили, що під 300-метровими відкладеннями справді є структура діаметром 520 км.

Зазначається, що це більше ударного кратера Вредефорт (діаметр 300 км), який розташований на території Південної Африки. До сьогодні саме він вважався найбільшим ударним кратером у світі.

Автори дослідження переконані, що нова підземна структура виникла після зіткнення з якимось небесним тілом за часів давнини. Магнітні свідчення в цій ділянці вказують на симетричну структуру, яка виникла під дією надзвичайно високих температур під час зіткнення.

Дослідники вважають, що слід від удару перетинають магнітні аномалії, які є тріщинами, що розходяться від точки удару. Також є розплавлена гірська порода, яка проникла в тріщини в корінну породу. Судячи з відкладень, на Землю, поблизу екватора, 440-500 млн років тому впав астероїд.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...