Є один фактор: Вчені знайшли нову причину, чому люди зраджують своїх партнерів

Науковці з Університету штату Каліфорнія виявили, що головними причинами невірності людей є індивідуальні схильності, такі як їх власна відданість стосункам і поріг спокуси. І партнер тут має мінімальний вплив, передають Патріоти України

Дослідження показало, що люди, які заявили, що вони дуже віддані стосункам, на 78% рідше вдавалися до зради, ніж учасники, які мали нижчий рівень відданості. Про це пише DailyMail.

Американські науковці опитали 1912 людей, які були одружені або живуть зі своїм партнером. Учасники дослідження відповідали на запитання про те, чи був їхній партнер пристрасним, чи вірили вони, що їх партнер був невірним, і про їх власну відданість стосункам.

Результати опитування показали, що люди, які заявили, що дуже віддані стосункам, рідше вдавалися до зради, ніж ті, які люблять "вскочити у гречку".

"Рішення бути невірним є виключно індивідуалістичним вибором. І партнер тут не відіграє ключову роль. Оскільки більше сексу та розвиток глибшого зв’язку з партнером не служили стримувальним фактором для невірності", – йдеться у дослідженні.

І навіть якщо партнер виявляє неабияке піклування, це не втримає людину, якщо вона має потяг до зради. "Кохати людину і давати їй усе, що вона хоче, не вбереже її від зради. Рішення залишатися вірним є суто особистим рішенням. І в будь-який момент людина може сказати, що більше не хоче підтримувати стосунки, щоб уникнути невірності своєму партнеру", – повідомили автори дослідження.

Ці висновки відрізняються від дослідження 2020 року, яке доводило, що відсутність любові та близькості у стосунках пов’язана з більш тривалими романами та більшою кількістю публічних побачень із партнером по роману.

За даними попередніх досліджень, 16% подружніх пар зізналися, що були невірними в якийсь момент шлюбу, а 57% стосунків закінчилися розлученням через невірність. "Спілкування та довіра є основними елементами здорових стосунків. Коли ці складові відсутні, стосунки приречені на крах", – наголосив шлюбний і сімейний терапевт Джефф Ю.

66 найважливіших об'єктів "Укренерго" укриє антидроновий захист, що витримає атаку "Шахедів"

вівторок, 20 серпень 2024, 8:05

В Україні на фінальну пряму вийшло будівництво першої черги антидронового захисту високовольтного обладнання на 41 об’єкті компанії, яким керує "Укренерго". Ще на 22 об’єктах компанії будівництво першої черги захисту завершує Державне агентство з відно...

За чи проти: Соціологи з'ясували, як українці ставляться до легалізації медичного канабісу

вівторок, 20 серпень 2024, 7:44

Відносна більшість українців позитивно ставляться до легалізації медичного канабісу. Останнім часом ставлення до легких наркотиків змінюється, передають Патріоти Україниз посиланням на дані опитування КМІС. На базове запитання (без додаткової інформаці...