Вчені знайшли "винуватця" спалаху смертельного коронавірусу в Китаї

Китайські вчені з Пекіна, Наньніна, Нінбо і Ухані, звідки почав поширюватися небезпечний коронавірус, що став причиною смерті вже 25 осіб, припустили, що його джерелом можуть бути змії. Про результати досліджень повідомляє видання The Conversation, передають Патріоти України.

Вчені порівняли зразки нового збудника хвороби у пацієнтів із коронавірусами, виявленими у різних тварин-господарів. Як виявилося, подібний генетичний код мають два види змій - південнокитайський крайт багатосмуговий і китайська кобра.

Як відомо, в Китаї змії є частиною традиційної кухні, деякі види вживають в їжу. Раніше передача вірусу до людини від змії не спостерігалася.

Спеціаліст по вірусології інституту зоології в Пекіні Чжен Айхуа вважає, що передача вірусу людині від відмінних від людини видів живих організмів можлива. Про це свідчить випадок з вірусом Зика, переносником якого є комарі. Однак, подібність генетичного коду не є достатньою підставою для категоричних висновків.

Матір зірки серіалу "Слово пацана" вийшла заміж за воїна ЗСУ

вівторок, 16 квітень 2024, 21:16

Зірка скандального російського серіалу "Слово пацана. Кров на асфальті" Микита Кологривий розповів про те, що його мама живе в Україні і навіть вийшла заміж за воїна ЗСУ, передають Патріоти України. В одному з інтерв'ю він зізнався, що підтримує зв'язо...

"Ставтеся з повагою до людей, які своїм життям прикривають ваші дупи": Парамедикиня Пташка звернулася до Ганни Маляр

вівторок, 16 квітень 2024, 20:15

Українська парамедикиня Катерина Поліщук із позивним Пташка 16 квітня розмістила в Instagram відео, у якому звернулася до заступниці міністра оборони України у 2021–2023 роках Ганни Маляр із закликом приїхати до українських захисників на передову, щоб ...