Вчиняла насильство щодо дитини: Суд Чернігова зайнявся справою найстаршої матері України Валентини Підвербної

У Новозаводському районному суді Чернігова 10 січня слухали справу за протоколами про невиконання обов’язків щодо виховання дітей та вчинення психологічного насильства найстаршою матір'ю України Валентиною Підвербною, передають Патріоти України.

Зі слів речниці Нацполіції в області Наталії Слабеняк, представники ювенальної поліції у листопаді минулого року склали ці два адміністративні протоколи на Валентину Підвербну, при цьому присутніми були працівники соціальної служби та служби у справах дітей.

Слухання провели у закритому режимі, оскільки справа стосується неповнолітньої дитини. Сама Валентина Підвербна погодилася бути присутньою лише за умови, що журналісти покинуть залу засідань. Її адвокатка Тетяна Чікова від коментарів відмовилася. Надати пояснення щодо справи не погодилися й у службі у справах дітей, посилаючись на конфіденційність такої інформації.

Слухання у справі тривають. Нагадаємо, чернігівка Валентина Підвербна стала матір’ю у віці 65 років. У лютому 2011 року, завдяки процедурі штучного запліднення, вона народила доньку Анну. Спочатку жінка була не проти спілкуватися з пресою, пізніше стала уникати будь-яких коментарів.

Минулого року материнство Підвербної через суд намагалася оскаржити українка Оксана Спектор. За словами її адвоката, жінка була впевнена, що її яйцеклітини, які вона начебто здала на зберігання до клініки репродуктивної медицини, без її згоди використали для запліднення Валентини Підвербної. Оксана Спектор просила суд призначити ДНК-експертизу, та в разі збігу визнати матір'ю дитини саме її.

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...

Оце так! У Львові дружину військовозобов’язаного засудили до 3 років позбавлення волі за укладення фіктивного шлюбу

четвер, 25 квітень 2024, 6:30

У судовому реєстрі повідомляється, що суд у Львівській області визнав жінку-інваліда 3 групи винною у незаконному переправленні особи через державний кордон, передають Патріоти України. Як йдеться у матеріалах справи, жінка, будучи інвалідом 3 групи, в...