Вчителька в Києві сказала, що Лукашенко хороший, донька відповіла: "Забери його собі", - політемігрантка з Білорусі (відео)

Україна бореться за себе і за цивілізований світ. Білоруси поки що не розуміють, що російська агресія може прийти і до них. Про це в інтерв'ю розповіла білоруська опозиціонерка, політемігрантка Альона Васильєва, передають Патріоти України.

"Українці набагато вільніші духом. Уміють виражати себе. Це відчувається крізь: у політиці, в умінні бути собою. Я знаю білорусів, які близькі вам по духу. Українці – нація, а білоруси – поки що білоруський народ.

Треба, щоб "вати" поменше було. Все інше вирішується. Тут теж серйозно працює російська пропаганда. Є прихильники Лукашенка. У Києві донці Маші не пощастило в школі. Дитина прийшла додому схвильована. Вчителька її запитала: чому ви поїхали з Білорусі? Дитина відповіла, що тікали від Лукашенка. Вчителька сказала – він хороший, а Маша відповіла: "Забери його собі". Дитина в першому класі. Довелося змінити викладачку.

Українці не усвідомлюють свого щастя. У них є виборчі процеси. Люди говорять, що думають. У мене є друг – "атовець" зі Львова. Перші місяці говорила з ним по телефону з нового номера. Він щось питає, а я мовчу. Тоді він нагадував, що я вже в Україні і можу говорити вільно. Розуміла, що в мені сидить страх. Довгий час ще не могла себе переробити", - сказала вона.

"Путінське лобі в країнах Євросоюзу дуже сильне. Хочеться мріяти про вступ наших держав у ЄС, додає опозиціонерка. "Найближчі п'ять років не зможу повернутися до Білорусі. Восьмирічна донька пішла в українську школу. І вже відмінно читає українською. Незабаром сама вивчу і почну говорити. Це має робити людина, яка живе в Україні", - додала Васильєва.

Джерело: Gazeta.ua

Народний електромобіль по-китайськи: Geely виводить на ринок новинку ціною у $6800 з досить пристойними параметрами (фотофакти)

середа, 8 травень 2024, 3:25

Створено електромобіль Geely Panda Go Kart Edition. Модель презентують 9 травня. Її вартість 6 800 доларів. Про це повідомляє CarNewsChina. . Авто позиціонують, як карт для міста. Воно має агресивніші бампери, обвіс та антикрило на даху та оригінальні...

"Прошу звинувачувати у моїй смерті Путіна і росіян": Нові подробиці щодо загибелі жінки в дендропарку Кропивницького

вівторок, 7 травень 2024, 23:55

У дендропарку у Кропивницькому Кіровоградської області 7 травня жінка впала з оглядового колеса. Факт її загибелі "Суспільному" підтвердила речниця поліції області Віталіна Бевзенко, нагадують Патріоти України. З її слів, інформація на номер 102 надійш...