"Вдалося записати на камеру": Пілоти ВМС США розповіли, як зіткнулися із НЛО

П’ять пілотів ВМС США розповіли, що протягом одного року, починаючи з літа 2014-го і закінчуючи березнем 2015, нібито бачили НЛО на східному узбережжі країни. Про це пише газета The New York Times, повідомляють Патріоти України.

За інформацією видання, троє військових не захотіли розкривати свої імена, двоє – розкрили – це лейтенанти Райан Грейвз і Денні Аккойн.

Пілоти служать в ескадрильї ударних винищувачів VFA-11 (відомі під прізвиськом «Червоні різники»), яка базується у Вірджинії. За словами льотчиків, вони стали помічати НЛО після того, як на літаках міняли радари 1980-х років на сучасні. Як розповів один з пілотів, лейтенант Аккойн, він два рази стикався з НЛО. Перший раз після фіксації радара він спробував побачити його з допомогою вбудованої в шолом камери, але вона нічого не показала. Через кілька днів він взяв об’єкт на приціл в інфрачервоному спектрі, але знову не побачив його.

Деякі інциденти з НЛО вдалося записати на камеру. У першому ролику об’єкт зафіксували в січні 2015 рік у Флориді, а інший випадок стався кілька тижнів тому. На тлі звучать переговори пілотів, обговорювали, з чим вони зіткнулися. Швидкість НЛО досягала гіперзвукової, і в такому стані він знаходився в повітрі до 12 годин – на 11 годин більше, ніж припускали пілоти.

Один з льотчиків розповів про інцидент, який за його словами, стався в 2014 році. Пілот рухався в 30 метрах від іншого літака, коли між ними на великій швидкості промчав об’єкт. Пілот описав його як куля, всередині якого знаходився куб.

Пілоти подавали рапорти про побачене в Пентагон і Конгрес, але невідомо, чи отримали вони відповідь чи ні.

Офіційний представник ВМС США заявив NYT, що в деяких випадках (точну кількість не уточнюється) НЛО виявлялися безпілотники, але в інших випадках походження об’єктів не визначено через нестачу даних. Запису інцидентів відправляли фахівців Пентагону з програми «Розширеного розпізнавання повітряних загроз» для вивчення. Керівник проекту Луїс Елізондо назвав подію «вражаючою серією інцидентів». У 2017 році він пішов з посади, а Пентагон нібито закрив програму, але на ділі вона продовжує працювати «в інших формах».

Проте як заявив астрофізик Леон Голуб з Гарварду, позаземне походження НЛО – малоймовірно. За його словами, пояснень того, що сталося безліч: реальною причиною могли стати помилки в системі візуалізації літаків (тобто, як мінімум у п’яти винищувачів), атмосферні явища або неврологічна перевантаження пілотів в умовах високошвидкісного польоту.

У розмові з NYT ніхто з пілотів не висловив припущень про походження НЛО. У березні 2015 року ескадрилья вирушила в Перську затоку для бомбардувань територій ІГ в Іраку і Сирії. За словами пілотів, інциденти припинилися після того, як вони покинули США.

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...