Вдалий старт Реброва: Як збірна України на полі суперника у напруженому матчі переграла Північну Македонію (відео)

Віктор Циганков

Збірна України показала характер і здобула вольову перемогу у матчі відбору до Чемпіонату Європи 2024.

16 червня на стадіоні у Скоп'є "Тоше Проески" збірна Північної Македонії приймала українську команду. У синьо-жовтих не знайшлося, чим відповісти на два м'ячі "червоних рисів" у першому таймі, але у другій половині зустрічі вдалося зрівняти, вийти вперед та навіть утримати переможний рахунок.

Сергій Ребров, який очолив збірну України після тривалої історії з розривом контракту в ОАЕ, не мудруючи лукаво, поставив той самий склад, що і на товариський поєдинок чотириденної давності проти збірної Німеччини.

У воротах з'явився Анатолій Трубін. Четвірку захисників склали Ілля Забарний, Микола Матвієнко (у центрі), Віталій Миколенко, Олександр Тимчик (на флангах). Тарас Степаненко посів місце опорного, в опорній зоні йому допомагав Георгій Судаков.

Трійка атакувальних півзахисників: Михайло Мудрик, Віктор Циганков, Андрій Ярмоленко. І Артем Довбик — на вістрі.

Віктор Циганков

Провал у першому таймі

Гості практично нічого не запропонували супернику в першому таймі: Україна абсолютно не мала гольових моментів.

Початок матчу цілком був за господарями. Свою позиційну перевагу вони реалізували після 30 хвилин. Півзахисник Еніс Барді з турецького "Трабзонспора" реалізував пенальті, призначений за фол після гри рукою у штрафному майданчику Миколи Матвієнка та допомоги VAR.

Пенальті у ворота України

Через 10 хвилин македоняни подвоїли перевагу. Еліф Елмас далеким ударом подвоїв перевагу "червоних рисів". Голкіпер "Шахтаря" був безсилий щось зробити.

Відео другого гола у маті Північна Македонія – Україна: шедевр Еліфа Елмаса

Перелом у другому таймі

Однак другий тайм став дзеркальним відображенням першого. Ребров відразу спробував змінити хід матчу: після перерви з перших хвилин вийшли динамівський нападник Владислав Ванат і латераль "Шахтаря" Юхим Конопля.

Через 17 хвилин Україна скоротила відставання у рахунку. На 62-й хвилині центральний захисник "Борнмута" Ілля Забарний пробив головою після подачі хавбека "Жирни" Циганкова з кутового.

Гол Іллі Забарного

А буквально після наступного небезпечного епізоду біля воріт Північної Македонії рахунок став рівним. Мудрик пройшов лівим флангом і прострілив у центр, де Юхим Конопля, який набіг, точно пробив низом у протихід голкіперу.

Гол Юхима Коноплі

Перемогу українцям приніс м'яч Циганкова, якому асистував Мудрик.

Переможний гол України

У попередньому матчі синьо-жовті упустили перемогу проти Бундесманшафт наприкінці зустрічі, хоча м'ячі Віктора Циганкова та Михайла Мудрика могли принести перемогу над німецькою командою. Але в офіційному матчі проти Північної Македонії рахунок вдалося втримати.

Нагадаємо, що головну людину в українському футболі Андрія Павелка відправили до СІЗО. Заставу — майже 10 мільйонів гривень, — яку було внесено у листопаді 2022 року, за рішенням суду, перерахують на користь держави.


Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...