Вдарять люті морози: Українців попередили про зимову аномалію і назвали дати

В Україні морозів і снігу варто чекати тільки наприкінці листопада. Разом з тим перша декада листопада буде досить теплою, з температурою +9 +14 градусів. За даними ресурсу WorldWeather, у другій декаді листопада градусники покажуть більш скромні +5 +7 градусів, зазначають Патріоти України.

В кінці місяця температура буде знижуватися вночі до мінусів, а вдень підвищуватися до +2 +5 градусів. Сніг вірогідний, згідно з попереднім прогнозом, тільки в останні дні листопада.

У свою чергу завідувач відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова прогнозує, що температура повітря почне знижуватися з середини листопада. Як передає Укрінформ, середньодобова денна температура на рівні +5 градусів буде стабільна з кінця листопада і до початку грудня. Будуть дні, коли стовпчики термометрів опустяться до -10 градусів.

Прогноз погоди на зиму і Новий рік

Синоптик підкреслила, що зима буде затяжна, температурний режим нестійкий. У новорічний період очікується різке зниження температури. В окремі дні може бути до -15 градусів. Перехід з грудня по січень, у святкові дні, будуть гойдалки - від морозу до тепла. Наступне значне похолодання слід очікувати в лютому. Місяць буде холодним, але тепліше, ніж минулої зими, додала Мартазінова.

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...