Вдарять сильні морози: Синоптики розповіли про холодний циклон в Україні

Погода в Україні з приходом осені принесла похолодання. Як повідомляють синоптики, ковдри доведеться дістати майже відразу після настання осені, передають Патріоти України.

"Другу осінь ночі українцям таки доведеться прикривати на ніч вікна і дістати якісь, хоч і не пухові, але ковдри. 2 вересня в північних, західних і в більшості центральних областей очікується (аж важко повірити) всього +6...+10 градусів. У південній частині, східних областях, а також у Чернівецькій та Дніпропетровській областях +10...+16 градусів", - повідомила синоптик Наталка Діденко.За її словами, українцям варто чекати бабиного літа тричі за цю осінь.

"Для любителів позазвать бабине літо, хочу повідомити, що воно вже прийшло. В українському помірно-континентальному кліматі бабине літо приходить орієнтовно на Пречисту, 28 серпня, і називають його якимось віковим оксюмороном - молодим бабиним літом. Він триває до 11 вересня", - сказала Діденко.

За її словами, після нього на метеосцену виходить старе бабине літо, це вже відбувається в другій половині вересня і початку жовтня. "Третє ще не хочеться поки згадувати, але заради паритету скажу - третє бабине літо припадає на середину листопада і вже тоді починаються перші справжні холоди", - додала синоптик.

Українські військові можуть отримати шість видів доплат - розʼяснення Міноборони

вівторок, 7 травень 2024, 9:47

Для українських військовослужбовців передбачено шість видів додаткової винагороди. Сума виплат залежить від того, які завдання виконує військовий, яку посаду він обіймає та де саме він перебуває. Ці додаткові виплати є щомісячними і обчислюються пропор...

Фахівці пояснили, яка доза алкоголю провокує появу онкологічних захворювань і яке значення має, що саме ви вживаєте

вівторок, 7 травень 2024, 9:40

Вживання спиртного пов'язане з більш ніж 200 захворюваннями і розладами, зокрема й хворобою, яка є другою причиною смертності в Україні - раком. Про це повідомив Центр громадського здоров'я. . Алкоголь є одним із головних факторів ризику появи таких в...