Вдарить мороз, завалить півметровими заметами: Україну атакує крижаний циклон з Арктики

В Україні найближчим часом температура повітря триматиметься близько 0, прогнозується похмура погода, очікуються тумани, розповів синоптик Ігор Кібальчич. Опади у вигляді дощу, снігу та мокрого снігу, а також ожеледь прогнозується на Правобережжі, прогнозує він на порталі Meteoprog, передають Патріоти України.

Синоптик попередив про посилення вітру в п'ятницю, а також прогнозує періодичні опади у вигляді снігу та мокрого снігу. При цьому температура залишиться вище норми на 2-4 °с.

"Активна циклонічна діяльність в комбінації з надходженням більш холодного повітря з Арктики призведе до встановлення снігового покриву в основному до кінця тижня", - пише він.

Разом з тим експерт стверджує, що говорити про настання метеорологічної зими з цієї причини не доводиться. При цьому висота першого снігового покриву буде дуже символічною - від 1 до 10 см, і тільки в Карпатах і Прикарпатті очікується суттєвий приріст снігу протягом тижня на 15 – 30 см, у високогірних районах до півметра і більше.

Коли в Україні чекати різкого похолодання

У період з п'ятниці по неділю (17 – 19 грудня) за рахунок надходження більш холодного повітря з півночі відбудеться незначне зниження температури, особливо в денний час. Вночі термометри покажуть -6...-1°С, вдень -2...+ 3°С.у Карпатах триматиметься морозна погода з середньодобовими температурами близько -3...-8 °С, додав Кібальчич.

Нагадаємо, раніше завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України Віра Балабух розповіла, що в Україні температура повітря взимку 2022 року може бути на кілька градусів вищою порівняно з попередніми роками.

Вона не згодна з численними прогнозами про те, що Україні загрожує найбільша сувора зима. "Очікується - січень-лютий можуть бути десь на два, а можливо, і на три градуси тепліше звичайного, ніж вони були протягом останніх тридцяти років. А ми пам'ятаємо, що цей період був досить теплим в Україні. І зими були досить теплими", - додала Балабух.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...