"Вдвічі дешевше": Українці в Польщі розповіли про ціни на квіти до 8 березня

Українці, які живуть у Польщі розповіли, що тут прийнято дарувати жінкам до 8 березня та про ціни на квіти, передають Патріоти України.

"На 8 березня у Польщі немає вихідного. Але цей день вважаєтья святом жінок. У колективі, де я працюю роблять подарунки. Зазвичай це не квіти а шоколад і якісь сертифікати, знижки до магазинів чи косметичні процедури. Цього року даруємо набори цукерок. Квіти традиційно купую дружині. Вибір тут великий і вони є постійно у всіх супермаркетах. Букет тюльпанів із 5-7 штук обійдеться в 50-70 гривень. За 21 штуку потрібно буде віддати 100 гривень. Це вдвічі дешевше, ніж у Києві. Популярні тут гвоздики і вазони з квітучими орхідеями", - каже житомирянин Андрій Стець, який працює програмістом у Польщі.

Більшість квітів, які продають із січня вирощують у польських теплицях. Власники кажуть, що традиційно попит навесні зростає.

"Не можу сказати, що найбільший попит на 8 березня. Традиційно більше квітів купують весною. Особливо популярні квіти, які ще не розпустились. Додаємо до них спеціальний засіб у пакетиках. Це допомагає квітам дозріти, розкритись і простояти довше", - каже власник теплиці із Варшави Антек Бораш.

Велику кількість тюльпанів виробники постачають і на українські ринки. Цього року найпопулярніші білі, бузкові та червоні квіти. "Торік постачали велику партію квітів до Львова. Цього року теж відправили. Були здивовані, що попит на квіти тут лише тиждень. Ціна для експорту не вища, як у Польщі", - додає Бораш.

У Львові 50-річний чоловік безжально вбив рідну матір

субота, 20 квітень 2024, 14:19

У Львові 50-річний чоловік вбив власну матір. Тепер йому загрожує до десяти років тюрми. Про це повідомили у поліції Львівської області, передають Патріоти України. Повідомлення про тіло жінки без ознак життя у квартирі одного з будинків на вулиці Горо...

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині. Відео з бодікамери вбитого патрульного виклали в мережу (18+)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. . За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфе...