Ведмеді повертаються в українське Полісся: У Чорнобильській зоні двічі за рік бачили рідкісного хижака

У звільненій від окупації Чорнобильській зоні двічі за 2022 рік фіксували бурого ведмедя. Звір потрапив до об'єктиву фотопастки 24 травня та 19 серпня 2022 року. Про це у середу, 4 січня, повідомляє Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник.

"Як і 2020-го, 2022-го року ми знову зафіксували на заповідних територіях ведмедя бурого. Сподіваємося, що ця особина залишиться тут", - йдеться у повідомленні. Перші свідчення присутності бурого ведмедя у Чорнобильській зоні було виявлено у 2014-2016 роках. Однак ознак постійного перебування та чисельності виду на території не виявлено. "Якщо до нас повернувся цей великий звір, можна стверджувати: Заповідник виконує функцію збереження природи успішно", - кажуть вчені.
Чернобыльский радиационно-экологический биосферный заповедник
У нашій країні ведмеді живуть переважно у Карпатах, а окремі особини - на Поліссі. Бурий ведмідь залишається під загрозою вимирання, переважно через втрату природних ареалів проживання, а також браконьєрство.

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині (фото)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері ...

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...