Ведуть до башти скарбів: В Ізраїлі знайшли таємні тунелі тамплієрів

Залишки штабу ордена були також виявлені в древньому місті Акко, на узбережжі Ізраїлю.

Археологи виявили приховані під землею тунелі тамплієрів, які могли використовуватися для транспортування скарбів близько 800 років тому. Дослідження проводилися в стародавньому місті Акко (Акра) на узбережжі Середземного моря, передають Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

Був виявлений ряд «втрачених» тунелів, які ведуть до башти для скарбів, які монахи-воїни використовували для перевезення свого золота близько 800 років тому. Залишки штабу ордена були також виявлені в древньому місті Акко, на узбережжі Ізраїлю.

Лицарі-тамплієри були лицарським релігійним орденом, групою воїнів-ченців, створеної для захисту християнських паломників на Святій Землі від сарацинів. Орден був заснований в 12 столітті, щоб зібрати гроші для хрестових походів, тамплієри офіційно розпалися через пару сотень років.

Використовуючи технологію LiDAR, доктор Альберт Лін і команда National Geographic переглянули територію в порту Акко, де знайшли фортецю тамплієрів, що використовувалася в Третьому хрестовому поході, де зараз стоїть автостоянка. Сканування, виконане археологами National Geographic, виявило і будівлю варти, і кілька тунелів.

Використовуючи додаток віртуальної реальності, команда продемонструвала, як би виглядав пейзаж 800 років тому, якби величезна фортеця була реконструйована з контуром, що підноситься над ними на узбережжі. Фортеця представляла б грізну перешкоду для будь-кого, хто наближається до неї.

Не виключено, що багато цінностей і історичні артефакти досі перебувають в стародавній фортеці. Але щоб дізнатися це, потрібні повноцінні розкопки.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...