Велика небезпека! В Узбекистані 18 дітей померли, отруївшись індійським сиропом від кашлю

В Узбекистані 18 дітей померли, отруївшись індійським сиропом від кашлю

У Самарканді 18 дітей померли через гостру ниркову недостатність після прийому сиропу від кашлю "Док-1 Макс" індійської компанії Marion Biotech. Про це повідомила пресслужба МОЗ Узбекистану в офіційному Telegram-каналі, передають Патріоти України.

При профільному відомстві створили робочу групу, яка провела службове розслідування з виїздом на місце. Внаслідок цього фахівці встановили, що причиною смерті неповнолітніх пацієнтів стало передозування препаратом "Док-1 Макс" під час домашнього лікування.

"Дослідження показало, що померлим дітям до вступу до стаціонару давали цей препарат вдома протягом двох-семи днів три-чотири рази на день від двох з половиною до п'яти мілілітрів, що перевищує стандартну дозу препарату для дітей", — пише пресслужба міністерства.

Усім дітям препарат давали без рецепта лікаря. Батьки самостійно вирішували використовувати протизастудний засіб, у деяких випадках через рекомендації фармацевта.

Основною складовою препарату є парацетамол, проте сироп також містив токсичну речовину — етиленгліколь. Як правило, він використовується у виробництві ліків у мікроскопічних дозах. Водночас в разі надмірного вживання етиленгліколь спричиняє незворотні зміни в організмі. Загалом у місті зафіксовано 21 випадок отруєння препаратом.


Що буде, якщо ТЦК не встигнуть за 60 днів обробити заявку на оновлення даних - роз'яснення юриста

понеділок, 29 квітень 2024, 2:35

Відповідно до нового закону про мобілізацію в Україні, чоловікам призовного віку буде потрібно протягом 60 днів уточнити свої облікові дані у Центрах комплектування. Електронне оновлення даних ще не працює. За нинішніх умов ТЦК доведеться ставити на об...

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...