Велика стрілянина: Журналісти дізналися про "таємні" навчання Нацгвардії у Чорнобильській зоні (фото)

Журналісти дізналися, що Національна гвардія проводить у місті Прип'ять Чорнобильської зони таємні військові навчання. Про це пише DW з посиланням на свої джерела, повідомляють Патріоти України.

"Просто в місті навчання проводяться", - заявив екскурсовод і показав журналістам кульові отвори в будівлях у місті.

Ресурси "сталкерів" з ЧАЕС підтверджують інформацію про стрільби, також про них згадував директор компанії "Чорнобиль-тур" Ярослав Ємельяненко.

"Кажуть, знову будуть стріляти. Місто закрито, тобто, без попереджень. Туристів не пускали на локацію", - написав він у соцмережах.

Також сайт ДП "Центр організаційно-технічного та інформаційного забезпечення управління зоною відчуження" в травні заявляв, що місто Прип'ять закривали для проведення "режимних заходів".

У Національній гвардії підтвердили інформацію про навчання в зоні ЧАЕС, зазначивши, що такі заходи проводяться в рамках стратегії деокупацію Донбасу.

"Реалізуючи план міністра внутрішніх справ по деокупацію Донбасу "Механізм малих кроків", за погодженням з адміністрацією зони відчуження в Прип'яті періодично здійснюється підготовка підрозділів Національної гвардії України до ведення бойових дій в місті", - заявили в НГУ.

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...