Велика війна в Україні все змінила: Колишня модель у 23 роки тепер мати для чотирьох прийомних синів (відео)

Аліна з синами

23-річна Аліна Ступак разом з чоловіком мешкає на Чернігівщині. За декілька днів до початку повномасштабного вторгнення вони повернулися в Україну з-за кордону та лишилися у рідному селі.

Рік тому подружжя вирішило стати батьками для чотирьох дітей — хлопчиків, яких усиновили. Історію родини розповіло Суспільне Чернігів.

У студентські роки Аліна працювала моделлю, проте після початку пандемії коронавірусу кар'єра дівчини зупинилася. Вона разом з чоловіком поїхала на роботу в Англію.

До рідного села подружжя повернулося за десять днів до початку великої війни. Там лишилися дотепер.

Аліна почала активно займатися волонтерством. За понад два роки повномасштабного вторгнення дівчина зібрала мільйон гривень на потреби військових.

Поруч з подружжям живе мама Аліни, яка має десять прийомних дітей. Дівчина вирішила також стати мамою для чужих дітей і вони разом з чоловіком прихистили чотирьох хлопчиків.

«Мені дуже шкода дітей. Через війну багато дітей стало без батьків, а другий момент — це несвідомі батьки, яких, я чесно думала, що прийшла війна, і їх стало менше, але, на жаль, їх стало ще більше», — ділиться дівчина.

Аліна пригадує, що перший тиждень з дітьми був виснажливим для неї з чоловіком. Вони забували їсти, через що схудли на декілька кілограм: «Перший тиждень просто не їла. І Чоловік не їв. Ти дітям насипаєш їсти. Все розставив, вони поїли, ти помив посуд — твій мозок вже спрацював, що ти поїв. І все».

Найменшого з дітей звуть Ярослав. Йому чотири роки. Найстаршому Артему — десять.

Коли Ярик тільки потрапив до молодого подружжя, він вимовляв декілька слів, переважна частина з яких була лайкою. Щойно хлопчика забрали, він почав «посилати» Аліну та її чоловіка. Проте вже через три дні дитина забула ці слова та зверталася до подружжя, не використовуючи нецензурну лексику.

«Якщо брати старших, то там була більше агресія. Але вона виправдана тим, що вітчим кидався в них ножами», — ділиться дівчина.

Аліна хвалиться самостійністю дітей. Вони прагнуть допомогти своїм батькам, пораються по господарству та піклуються про подружжя як можуть: «Картоплю чистимо, сміття виносимо, пилососимо й у дворі прибираємо», — розповідає старший Артем.

Пенсії з 1 травня перерахують автоматично: Ось кого торкнеться підвищення

понеділок, 29 квітень 2024, 6:50

Пенсії в Україні перерахують із 1 травня. Йдеться про тих, хто досяг віку від 70 років і при цьому розмір їхньої виплати не сягає 10 340,35 грн. Такий перерахунок відбудеться автоматично, передають Патріоти України. Щоб отримати доплати, потрібно відпо...

В Україні кардинально змінилася ситуація на ринку праці: Названо професію, яка несподівано стала непопулярною

понеділок, 29 квітень 2024, 6:44

В Україні спостерігається значний дефіцит на ринку праці. Високий попит мають практично всі професійні працівники, крім працівників сфери IT.Про це йдеться у матеріалі OBOZ.UA, передають Патріоти України. В Україні, згідно з даними опитування НБУ, ско...