Великодній стіл сповнений традицій у всьому світі. У кожній країні є свої звичаї і кулінарні пристрасті, які виділяють її серед інших, передають Патріоти України.
Однією з фірмових страв Пасхи є смачні гарячі булочки. Приправлені мускатним горіхом, зі смородиною і абрикосами, а потім покриті лимонної глазур'ю, вони відмінно підходять для домашнього приготування.
1/2 склянки води (теплою, від 41 до 68 ° С)
2 упаковки (7-ми грамових) активних сухих дріжджів
1/2 склянки цукру
1 стакан молока (теплого, від 41 до 46 ° С)
1 чайна ложка солі
1/2 чайної ложки меленого мускатного горіха
1/4 склянки вершкового масла (розм'якшеного, еквівалентно 1/2 пачки)
6-6,5 чашок універсального борошна
3 яйця
1 чайна ложка ванільного екстракту
1/2 склянки сушеної смородини
1/2 склянки кураги (нарізаної)
Для змазування тіста:
1 яєчний білок
1 чайна ложка води
Для лимонної глазурі:
1 стакан кондитерського цукру
1 чайна ложка лимонного соку (свіжого)
1 чайна ложка лимонної цедри (тертої)
1,5 столової ложки молока
Булочки
1. Зберіть інгредієнти.
2. Вилийте теплу воду у велику миску, всипте дріжджі і 1 столову ложку цукру. Розмішайте до повного розчинення і дайте постояти близько 10 хвилин.
3. Додайте цукор, що залишився, тепле молоко, сіль, мускатний горіх і масло.
4. Додайте 3 склянки борошна і, використовуючи лопатеву мішалку міксера, збийте на середній швидкості до однорідної і еластичної маси, близько 5 хвилин.
5. Розбийте яйця по одному, збиваючи до однорідного стану після кожного додавання.
6. Додайте ваніль, смородину і абрикоси і ще 1 склянку борошна. Збивайте, поки все добре не розмішається, приблизно 1 хвилину.
7. Додайте борошно, що залишилося, по 1/2 склянки за раз, поки не утвориться м'яке тісто.
8. Викладіть тісто на злегка посипану борошном робочу поверхню і замісити до отримання однорідної і еластичної маси, близько 5 хвилин.
9. Помістіть тісто у велику змащену маслом миску і накрийте поліетиленовою плівкою. Дайте піднятися в теплому місці до подвоєння обсягу, приблизно від 1 до 1,5 години.
10. Вимішайте тісто. Накрийте перевернутої мискою і дайте постояти 10 хвилин.
11. Розділіть тісто на 24 рівних частини. Розкачайте кожну частину в гладкий шар. Покладіть шари на відстані близько 4 см на змащений маслом деко.
12. Дайте їм піднятися до подвоєння обсягу, приблизно від 25 до 30 хвилин.
13. Розігрійте духовку до 190 ° С.
14. Злегка змастіть сумішшю білка і води.
15. Гострим ножем розрізати хрест не більше ніж на 1,3 см в глибині кожної булочки.
16. Випікайте до золотисто-коричневого кольору близько 20-25 хвилин. Перекладіть їх на решітку і дайте охолонути.
Глазур
1. У невеликій мисці змішайте всі інгредієнти.
2. Покладіть глазур в кондитерський мішок, забезпечений невеликим плоским наконечником, і зробіть хрест на кожній булочці.
3. Дайте їм відстоятися не менше 20 хвилин, щоб глазур застигла перед подачею на стіл.
Домашня випічка набагато краще, ніж та, яку можна купити в магазині. Тим, хто хоче спробувати якийсь новий рецепт на Великдень, потрібно звернути увагу на ці булочки. Вони легкі й повітряні, а також мають прекрасний смак, який доповнить інші страви на великодньому столі.
Цей рецепт працює найкраще, якщо у вас великий міксер. Якщо немає, просто збивайте тісто дуже добре, поки додаєте борошно.
Інгредієнти:
1/2 склянки молока
1/2 склянки води
14 г сухих дріжджів
1/3 склянки вершкового масла (розтопленого плюс ще для змазування)
1 чайна ложка солі
3 столові ложки цукру
2 яйця
4, 5-5 чашок борошна
Приготування
1. Зберіть інгредієнти.
2. Нагрійте молоко і воду в маленькій каструлі на повільному вогні.
3. Змішайте 1/3 цієї суміші з сухими дріжджами в невеликій мисці і залиште до утворення бульбашок, близько 15 хвилин.
4. У великій мисці змішайте решту молочну суміш, розтоплене вершкове масло, сіль і цукор і збивайте, поки цукор не розчиниться.
5. Потім додайте збиті яйця і дріжджову суміш.
6. Додайте борошно по 1 склянці за раз, збиваючи на високій швидкості. Коли тісто стане занадто жорстким, щоб збивати, додайте в борошно борошно, що залишилося вручну, якщо необхідно, щоб вийшло більш м'яке тісто.
7. Виверніть на посипану борошном поверхню і вимісити 5 хвилин, поки не стане гладким і атласним.
8. Помістіть тісто в змащену маслом миску. Накрийте кришкою і дайте піднятися в теплому місці до подвоєння в розмірі - близько 1 години.
9. Вимісити тісто.
10. Розкачайте його на посипаній борошном поверхні до товщини 1,3 см і наріжте круглою формою для печива (8 см в діаметрі).
11. Змастіть кожен шматочок розтопленим маслом і складіть навпіл, щоб вийшли півкола. Злегка затисніть край, щоб булочки не розгорталася при підйомі.
12. Помістіть в дві змащені форми розміром 23 x 33 см, накрийте кришкою і дайте їм знову піднятися до подвоєння - близько 45 хвилин.
13. Випікайте булочки при 180 ° С протягом 20-25 хвилин або до золотистого кольору.
14. Дістаньте з форми і змастіть розтопленим маслом.
15. Подавайте разом зі смаженою на грилі стейком або шинкою.
Картопля Grand Mere – це особливий французький рецепт, який ідеально підходить для меню на Великдень. Поєднання ніжного картоплі, вершків, гірчиці, часнику, вершкового масла і сиру пармезан злилося воєдино, щоб зробити один з кращих гарнірів. Незалежно від того, чи готуєте ви шинку, ростбіф, смажену курку, індичку або просто м'ясний рулет, цей рецепт доповнить будь-яку страву і перетворить на щось особливе.
Інгредієнти
8 картоплин (очищених і нарізаних на скибочки товщиною 3 мм)
1 ч. л. солі
0,5 ч. л. білого перцю
2,5 склянки збитих вершків
0,5 склянки молока
3 ст. л. діжонськой гірчиці
3 зубчики часнику (в соус)
3 ст. л. масла
1/3 склянки сиру Пармезан (тертого)
Приготування:
1. Підготуйте інгредієнти і розігрійте духовку до 180ºC.
2. Викладіть нарізану картоплю в змащену маслом скляну форму для запікання (розміром 23x33 см), приправте сіллю і білим перцем за смаком.
3. Змішайте вершки, молоко, гірчицю, часник і масло в каструлі і нагрівайте до температури кипіння на середньому вогні, часто помішуючи.
4. Вилийте гарячу суміш вершків поверх картоплі.
5. Накрийте кришкою або фольгою, запікайте протягом 1 години.
6. Зніміть кришку і рівномірно заправте картоплю тертим сиром Пармезан.
7. Поверніть в духовку і запікайте протягом 30-40 хвилин або поки картопля не стане м'якою, а сир стане золотаво-коричньового кольору.
8. Подавайте до столу і насолоджуйтеся !
Поради:
Ви можете використовувати будь-який вид картоплі. Однак, якщо говорити точніше, червонувато-коричневий – кращий вибір. Також спробуйте сорт Юкон Голд (Yukon Gold) для красивого жовтого кольору і ще більш маслянистого смаку. Не використовуйте охолоджену нарізану картоплю, яка готова до запікання – вона погано вбирає вершки. Крім того, справжні збиті вершки забезпечують найкращі результати.
Картопляний Кугель, іноді званий картопляним пудингом, є основним святковим блюдом в східно-європейської (ашкеназской) єврейської кухні. Цей кошерний рецепт без молока (parve), приготований з картоплі, цибулі та яєць, є класичним.
Кращі картопляні Кугелі ніжні всередині та хрусткі зовні. Це ідеальний гарнір для смаженої курки або грудинки. Існує також безліч смачних варіацій картопляного Кугеля, деякі з яких включають моркву, цукіні, часник або інші овочі. Але для багатьох людей ніщо не зрівняється з Кугель, приготованим за класичним рецептом.
Інгредієнти:
8 середніх картоплин
2 цибулини
6 яєць
0,5 склянки олії
4 ст. л. універсального борошна
1 ст. л. солі
0,5-1 ч. л. перцю
За бажанням: сметана і нарізана зелена цибуля
Приготування:
1. Підготуйте інгредієнти.
2. Нагрійте духовку до 200ºC. Змастіть маслом форму для запікання розміром 33x23x5 см.
3. Використовуючи велику тертку або кухонний комбайн, оснащений подрібнюючим диском, натріть картоплю і цибулю.
4. Дайте постояти 3-5 хвилин, потім помістіть в друшляк або чистий рушник і вичавіть надлишки рідини.
5. У великій мисці збийте яйця, масло, борошно, сіль і перець.
6. Додайте натерту раніше картоплю і цибулю. Перемішайте великою ложкою до однорідного стану.
7. Вилийте рідке тісто в підготовлену форму і розрівняйте поверхню за допомогою лопатки.
8. Випікайте Кугель у відкритому вигляді в розігрітій духовці протягом 1 години або до золотистого кольору зверху. Коли кугель готовий, кухонний ніж, вставлений в центр, повинен вийти чистим.
9. Дайте трохи охолонути, а потім наріжте на квадрати.
10. Подавайте з ложкою сметани і при бажанні посипте цибулею.
11. Насолоджуйтесь!
За новими правилами бригади екстреної медичної допомоги доставлятимуть пацієнтів з інфарктами, інсультами та іншими критичними станами до профільних медичних закладів, передають Патріоти України. Як повідомили на сайті МОЗ, з січня 2025 року бригади шв...
На війні проти російських бойовиків загинув грузинський доброволець - 24-річний Леван Лохішвілі. Про це повідомляє Ехо Кавказа, передають Патріоти України. Зазначається, що захисник загинув 19 листопада у Херсонській області внаслідок вибуху саморобног...