​Великдень: Смачні страви інших країн, які ви можете приготувати у себе вдома (рецепти)

Великодній стіл сповнений традицій у всьому світі. У кожній країні є свої звичаї і кулінарні пристрасті, які виділяють її серед інших, передають Патріоти України.

Англійські хрестові булочки Hot cross buns

Однією з фірмових страв Пасхи є смачні гарячі булочки. Приправлені мускатним горіхом, зі смородиною і абрикосами, а потім покриті лимонної глазур'ю, вони відмінно підходять для домашнього приготування.

Інгредієнти:

1/2 склянки води (теплою, від 41 до 68 ° С)

2 упаковки (7-ми грамових) активних сухих дріжджів

1/2 склянки цукру

1 стакан молока (теплого, від 41 до 46 ° С)

1 чайна ложка солі

1/2 чайної ложки меленого мускатного горіха

1/4 склянки вершкового масла (розм'якшеного, еквівалентно 1/2 пачки)

6-6,5 чашок універсального борошна

3 яйця

1 чайна ложка ванільного екстракту

1/2 склянки сушеної смородини

1/2 склянки кураги (нарізаної)

Для змазування тіста:

1 яєчний білок

1 чайна ложка води

Для лимонної глазурі:

1 стакан кондитерського цукру

1 чайна ложка лимонного соку (свіжого)

1 чайна ложка лимонної цедри (тертої)

1,5 столової ложки молока

Приготування:

Булочки

1. Зберіть інгредієнти.

2. Вилийте теплу воду у велику миску, всипте дріжджі і 1 столову ложку цукру. Розмішайте до повного розчинення і дайте постояти близько 10 хвилин.

3. Додайте цукор, що залишився, тепле молоко, сіль, мускатний горіх і масло.

4. Додайте 3 склянки борошна і, використовуючи лопатеву мішалку міксера, збийте на середній швидкості до однорідної і еластичної маси, близько 5 хвилин.

5. Розбийте яйця по одному, збиваючи до однорідного стану після кожного додавання.

6. Додайте ваніль, смородину і абрикоси і ще 1 склянку борошна. Збивайте, поки все добре не розмішається, приблизно 1 хвилину.

7. Додайте борошно, що залишилося, по 1/2 склянки за раз, поки не утвориться м'яке тісто.

8. Викладіть тісто на злегка посипану борошном робочу поверхню і замісити до отримання однорідної і еластичної маси, близько 5 хвилин.

9. Помістіть тісто у велику змащену маслом миску і накрийте поліетиленовою плівкою. Дайте піднятися в теплому місці до подвоєння обсягу, приблизно від 1 до 1,5 години.

10. Вимішайте тісто. Накрийте перевернутої мискою і дайте постояти 10 хвилин.

11. Розділіть тісто на 24 рівних частини. Розкачайте кожну частину в гладкий шар. Покладіть шари на відстані близько 4 см на змащений маслом деко.

12. Дайте їм піднятися до подвоєння обсягу, приблизно від 25 до 30 хвилин.

13. Розігрійте духовку до 190 ° С.

14. Злегка змастіть сумішшю білка і води.

15. Гострим ножем розрізати хрест не більше ніж на 1,3 см в глибині кожної булочки.

16. Випікайте до золотисто-коричневого кольору близько 20-25 хвилин. Перекладіть їх на решітку і дайте охолонути.

Глазур

1. У невеликій мисці змішайте всі інгредієнти.

2. Покладіть глазур в кондитерський мішок, забезпечений невеликим плоским наконечником, і зробіть хрест на кожній булочці.

3. Дайте їм відстоятися не менше 20 хвилин, щоб глазур застигла перед подачею на стіл.

Американські булочки Parker House Rolls

Домашня випічка набагато краще, ніж та, яку можна купити в магазині. Тим, хто хоче спробувати якийсь новий рецепт на Великдень, потрібно звернути увагу на ці булочки. Вони легкі й повітряні, а також мають прекрасний смак, який доповнить інші страви на великодньому столі.

Цей рецепт працює найкраще, якщо у вас великий міксер. Якщо немає, просто збивайте тісто дуже добре, поки додаєте борошно.

Інгредієнти:

1/2 склянки молока

1/2 склянки води

14 г сухих дріжджів

1/3 склянки вершкового масла (розтопленого плюс ще для змазування)

1 чайна ложка солі

3 столові ложки цукру

2 яйця

4, 5-5 чашок борошна

Приготування

1. Зберіть інгредієнти.

2. Нагрійте молоко і воду в маленькій каструлі на повільному вогні.

3. Змішайте 1/3 цієї суміші з сухими дріжджами в невеликій мисці і залиште до утворення бульбашок, близько 15 хвилин.

4. У великій мисці змішайте решту молочну суміш, розтоплене вершкове масло, сіль і цукор і збивайте, поки цукор не розчиниться.

5. Потім додайте збиті яйця і дріжджову суміш.

6. Додайте борошно по 1 склянці за раз, збиваючи на високій швидкості. Коли тісто стане занадто жорстким, щоб збивати, додайте в борошно борошно, що залишилося вручну, якщо необхідно, щоб вийшло більш м'яке тісто.

7. Виверніть на посипану борошном поверхню і вимісити 5 хвилин, поки не стане гладким і атласним.

8. Помістіть тісто в змащену маслом миску. Накрийте кришкою і дайте піднятися в теплому місці до подвоєння в розмірі - близько 1 години.

9. Вимісити тісто.

10. Розкачайте його на посипаній борошном поверхні до товщини 1,3 см і наріжте круглою формою для печива (8 см в діаметрі).

11. Змастіть кожен шматочок розтопленим маслом і складіть навпіл, щоб вийшли півкола. Злегка затисніть край, щоб булочки не розгорталася при підйомі.

12. Помістіть в дві змащені форми розміром 23 x 33 см, накрийте кришкою і дайте їм знову піднятися до подвоєння - близько 45 хвилин.

13. Випікайте булочки при 180 ° С протягом 20-25 хвилин або до золотистого кольору.

14. Дістаньте з форми і змастіть розтопленим маслом.

15. Подавайте разом зі смаженою на грилі стейком або шинкою.

Картопля Grand Mere: французьке блюдо до великоднього столу

Картопля Grand Mere – це особливий французький рецепт, який ідеально підходить для меню на Великдень. Поєднання ніжного картоплі, вершків, гірчиці, часнику, вершкового масла і сиру пармезан злилося воєдино, щоб зробити один з кращих гарнірів. Незалежно від того, чи готуєте ви шинку, ростбіф, смажену курку, індичку або просто м'ясний рулет, цей рецепт доповнить будь-яку страву і перетворить на щось особливе.

Інгредієнти

8 картоплин (очищених і нарізаних на скибочки товщиною 3 мм)

1 ч. л. солі

0,5 ч. л. білого перцю

2,5 склянки збитих вершків

0,5 склянки молока

3 ст. л. діжонськой гірчиці

3 зубчики часнику (в соус)

3 ст. л. масла

1/3 склянки сиру Пармезан (тертого)

Приготування:

1. Підготуйте інгредієнти і розігрійте духовку до 180ºC.

2. Викладіть нарізану картоплю в змащену маслом скляну форму для запікання (розміром 23x33 см), приправте сіллю і білим перцем за смаком.

3. Змішайте вершки, молоко, гірчицю, часник і масло в каструлі і нагрівайте до температури кипіння на середньому вогні, часто помішуючи.

4. Вилийте гарячу суміш вершків поверх картоплі.

5. Накрийте кришкою або фольгою, запікайте протягом 1 години.

6. Зніміть кришку і рівномірно заправте картоплю тертим сиром Пармезан.

7. Поверніть в духовку і запікайте протягом 30-40 хвилин або поки картопля не стане м'якою, а сир стане золотаво-коричньового кольору.

8. Подавайте до столу і насолоджуйтеся !

Поради:

Ви можете використовувати будь-який вид картоплі. Однак, якщо говорити точніше, червонувато-коричневий – кращий вибір. Також спробуйте сорт Юкон Голд (Yukon Gold) для красивого жовтого кольору і ще більш маслянистого смаку. Не використовуйте охолоджену нарізану картоплю, яка готова до запікання – вона погано вбирає вершки. Крім того, справжні збиті вершки забезпечують найкращі результати.

Картопляний Кугель: класичний кошерний рецепт, який легко приготувати вдома

Картопляний Кугель, іноді званий картопляним пудингом, є основним святковим блюдом в східно-європейської (ашкеназской) єврейської кухні. Цей кошерний рецепт без молока (parve), приготований з картоплі, цибулі та яєць, є класичним.

Кращі картопляні Кугелі ніжні всередині та хрусткі зовні. Це ідеальний гарнір для смаженої курки або грудинки. Існує також безліч смачних варіацій картопляного Кугеля, деякі з яких включають моркву, цукіні, часник або інші овочі. Але для багатьох людей ніщо не зрівняється з Кугель, приготованим за класичним рецептом.

Інгредієнти:

8 середніх картоплин

2 цибулини

6 яєць

0,5 склянки олії

4 ст. л. універсального борошна

1 ст. л. солі

0,5-1 ч. л. перцю

За бажанням: сметана і нарізана зелена цибуля

Приготування:

1. Підготуйте інгредієнти.

2. Нагрійте духовку до 200ºC. Змастіть маслом форму для запікання розміром 33x23x5 см.

3. Використовуючи велику тертку або кухонний комбайн, оснащений подрібнюючим диском, натріть картоплю і цибулю.

4. Дайте постояти 3-5 хвилин, потім помістіть в друшляк або чистий рушник і вичавіть надлишки рідини.

5. У великій мисці збийте яйця, масло, борошно, сіль і перець.

6. Додайте натерту раніше картоплю і цибулю. Перемішайте великою ложкою до однорідного стану.

7. Вилийте рідке тісто в підготовлену форму і розрівняйте поверхню за допомогою лопатки.

8. Випікайте Кугель у відкритому вигляді в розігрітій духовці протягом 1 години або до золотистого кольору зверху. Коли кугель готовий, кухонний ніж, вставлений в центр, повинен вийти чистим.

9. Дайте трохи охолонути, а потім наріжте на квадрати.

10. Подавайте з ложкою сметани і при бажанні посипте цибулею.

11. Насолоджуйтесь!

Джерело: Обозреватель

"Інколи змушений запитувати": Дуров заявив, що має українське коріння та вивчає мову

субота, 4 травень 2024, 7:45

Генеральний директор Telegram Павло Дуров заявляє, що розуміє 95% письмової української мови. Зокрема, він зазначив у Telegram, що українська мова була цікавою для нього з підліткового віку, оскільки родина його матері походить з України. Як лінгвіст з...

Важливий момент: Чи можуть Польща та інші країни силою повернути до України військовозобов’язаних чоловіків

субота, 4 травень 2024, 6:50

Польща, як і інші демократичні країни ніколи не підуть на такий крок, як видача Україні військовозобов’язаних чоловіків, яких вдома кваліфікують як ухилянтів, а за кордоном вони визнані біженцями. А консульське обслуговування громадян стосується внутрі...