Великий бокс: Олександру Усику вдалося перемогти британця Чісору, перебіг бою

33-річний український боксер Олександр Усик переміг 36-річного британця Дерека Чісору та став володарем статусу обов’язкового претендента на титул чемпіона світу за версією WBO у суперважкій вазі.

За рішенням суддів Усик виграв бій. Фінальний рахунок трьох арбітрів: 117:112, 115:113, 115:113. Це був його другий поєдинок в суперважкій вазі.

Чісора з перших хвилин захопив центр рингу, засипаючи українця градом ударів. Усик намагався максимально рухатися, йдучи від ударів, лише зрідка контратакуючи.

Чісора потужно атакував

Дерек продовжив насідати, роблячи ставку на дуже сильні розмашисті бокові удари. Кримчанин раз по раз йшов від них. Кілька ударів потрапило в голову українця, змусивши його піти в глухий захист. В атаці наш співвітчизник виглядав досить безпорадно.

У третій трихвилинці британець намагався немов косою, своїм бічним ударом вирубати Усика. Саша тримався, відбігаючи від найнебезпечніших бічних боксера з Лондона, не забуваючи відповідати комбінаціями тулуб-голова.

Усик огризався атаками

Лише до середини 4-го раунду Саша на деякий час зайняв центр рингу, але потім знову британець активізувався. Під час таймаута обидва боксери важко дихали, відновлюючи сили.

Чісора працював не системно – хвилями – на початку раунду і в кінцівці. У такі моменти "пауз" свої удари намагався донести Усик. Чісора помітно зменшив інтенсивність, поступово віддаючи ініціативу опоненту.

Екватор бою Усик провів в основному в захисті. Складалося враження, що Олександру просто ніколи було бити – він був повністю зосереджений на тому, щоб уникнути широких і розгонистих бічних ударів Чісори.

Кілька ударів прилетіло в голову Дереку

У 7-му трихвилинці стала відчуватися втома британця, який розганявся лише до кінця. Але в цей раз останні секунди раунду були за українцем. Саша зміг серією точних "пострілів" трохи потрясти опонента, притиснувши його до канатів. Від розв'язки спортсмена з Англії врятував гонг.

Усик почав працювати першим номером, взявши центр рингу. Двієчки проходили по обличчю Чісори. Дерек вже не викидав свої "молоти", а був більше зосереджений на захисті.

У 9-му раунді господар рингу знову активізувався, змусивши Усика бігати по рингу, ухиляючись від кулаків противника.

Усик впевнено захищався

У чемпіонських раундах відчувалася перевага Чісору. Тільки сімферополець сповільнювався, відразу в нього летіли бічні удари.

В останніх раундах Усик зміг дати відсіч, насідаючи на Дерека, що в підсумку і відобразилося на суддівських записках.

 Фото: Matchroom Boxing via Twitter

Після двобою з Чісорою Олександр Усик висловився, що тепер чекатиме зустрічі вже з володарем титулу чемпіона світу за версією WBO у суперважкій вазі Ентоні Джошуа.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...