Великий бокс: Усик у кривавому 12-раундовому бою переміг Джошуа і став новим чемпіоном світу серед супертяжів, забравши чотири пояси відразу (відео)

Усик став третім українцем, після братів Кличків, що став чемпіоном у суперважкій вазі. Також кримчанин став третім після Евандера Холіфілда та Девіда Хея, кому вдалося слідом за чемпіонським поясом у важкій вазі завоювати титул і в суперважкому дивізіоні

У боксерському протистоянні в Лондоні українця Олександра Усика і британця Ентоні Джошуа перемогу здобув Усик і став чемпіоном за версіями WBA, WBO, IBF і IBO, зазначають Патріоти України.

Бій Олександра Усика проти Ентоні Джошуа був головним у вечорі боксу в Лондоні - це поєдинок за звання чемпіона світу в суперважкій вазі.

Усик проводив свій третій бій у суперважкій вазі і вперше боксував за титул чемпіона світу, Джошуа – захищав свої титули.

Перші два раунди пройшли в рівному бою між Усиком та Джошуа.

У третьому раунді Олександр кілька разів влучив у Ентоні, а в четвертому - боксери обмінялися влучними потужними ударами.

У п'ятому-шостому раунді Джошуа забирав за собою центр рингу, більше контролював ситуацію.

Натомість у сьомому-восьмому раунді Усик підняв швидкість і більше атакував британського боксера.

А от у дев'ятому раунді значно впевненіше діяв Джошуа, який наніс кілька ударів по Усику.

У десятому раунді Усик отримав розсічення брови, а у Джошуа "запливло" праве око.

А в дванадцятому раунді Усик пішов в атаку і на останніх секундах провів активну атаку – затис суперника на канатах, суддя не зупинив бій.

Усик переміг за оцінками суддів! Рішення суддів – 117-112, 116-112, 115-113.

Новий чемпіон прокоментував свою перемогу над Ентоні Джошуа: «Це означає дуже багато для мене. Бій пройшов саме так, як я і планував. Було кілька моментів, коли Джошуа затискав мене, але це незначні речі. Не було завдання зупинити бій в 12-му раунді. Спочатку я хотів це зробити, влучив, кинувся, але мій тренер привів мене до тями».
«Це була ще не найкраща моя версія», – сказав Усик.

Цей бій став і найбільш прибутковим для Олександра за його боксерську кар'єру.

Кращий момент 12-го раунду:

І стримана радість після бою:

"Це висновок лікарів": Віталій Капранов назвав причину раптової смерті свого 56-річного брата-близнюка

четвер, 18 квітень 2024, 15:27

Український письменник та публіцист Віталій Капранов назвав причину смерті свого 56-річного брата-близнюка Дмитра, який пішов з життя 16 квітня, передають Патріоти України. Раптова смерть Дмитра Капранова стала справжнім шоком для українського суспільс...

Де і ким працюють українські біженці у Латвії: Оприлюднено офіційні дані

четвер, 18 квітень 2024, 14:58

З початку цього року в Латвії як працівники офіційно було зареєстровано 8700 громадян України. Про це із посиланням на Центральне статистичне управління країни пише Baltijas Balss, передають Патріоти України. Найчастіше громадяни України працюють у про...