"Великий факап влади": Боєць ЗСУ розкритикував підхід до мобілізації в Україні

Представники влади мали б два роки розповідати українцям про серйозність бойових дій на фронті і про те, що до служби у війську потрібно готуватись. Тим часом на сьогодні стався провал інформаційної кампанії про мобілізацію, через що Україна може програти війну, передають Патріоти України.

Є ризик, що її нинішні громадяни потраплять до ЗС РФ і будуть воювати проти Європи. Про проблеми з мобілізаційними заходами заявив боєць ЗСУ та екстелеведучий Максим Прокопенко в ефірі телеканалу "Київ24".

На думку Прокопенка, головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний не повинен "віддуватись" за прорахунки української влади. За його словами, Залужного "кинули на амбразуру" і тепер він в інформаційному полі повинен пояснювати, навіщо мобілізація і скільки громадян потрібно призвати у військо.

Генерал не озвучував потреби ЗСУ — і не повинен, бо це військова таємниця, пояснив співрозмовник журналістів. Натомість зараз відбувається "великий факап влади", яка не пояснила, як все має відбуватись.

"Інформаційний провал існував завжди — всі ці марафони, пси Патрони. І так було два роки", — пролунало в ефірі телеканалу.

Боєць пояснив, що потрібно було робити при правильній комунікації. Наприклад, людям, які зараз бояться посилення мобілізації і готуються тікати за кордон, мали раніше пояснити, як все відбувається під час призову: "Треба було готуватись перед тим, як бубочку заберуть у військкомат".

Прокопенко запропонував глянути на дії РФ, де щомісяця мобілізують по 10-20 тис. осіб. З його слів, якщо Сили оборони не будуть поповнювати свої ряди, то ситуація на війні зміниться. "Все дуже просто: не підете воювати в українську армію, то будете воювати в російській, при чому проти Європи. І поженуть вас туди батогами", — заявив він.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...