Великий футбол: ​Тренерські відставки в 2020 році

Футбол це гра, а значить, в ній є як переможці, так і переможені сторони. Поразки часто безпосередньо впливають не тільки на стан команди в турнірній таблиці, але також і на роботу тренера, який за тривалу безвиграшну серію цілком може поплатитися своєю посадою. Отже, сьогодні поговоримо про найбільш значущих тренерських відставки минулого року. Ігромани, які цікавляться футболом і готові ризикнути своїми грошима, можуть дізнатися докладніше на сайті e2e4.ge про легальних букмекерів, а також і про інших гральних онлайн-майданчиків азартних ігор. Однак пам'ятайте, що ставки на спорт це не більше ніж азартна розвага і тому, якщо ви вирішили грати, то ставити на кін можна лише ту суму, яку вам не шкода програти.

Ернесто Вальверде і Кіке Сетьен (Барселона)

Після поразки Барселони в півфіналі Суперкубка Іспанії в січні 2020 року з посади головного тренера «синьо-гранатових» був звільнений Ернесто Вальверде. Втім, розмови про те, що тренер був близький до відходу з Барси, велися і раніше. Всього на Камп Ноу Вальверде пропрацював два з половиною сезони, і під його керівництвом Барселона двічі ставала чемпіоном Іспанії, а також завоювала Кубок і Суперкубок країни.

Після Вальверде каталонців очолив Кіке Сетьен, однак і йому не вдалося затриматися надовго. Команда зазнала нищівної поразки від Баварії в Лізі Чемпіонів з рахунком 2: 8, що і послужило приводом для відставки фахівця.

Мауріціо Сарри (Ювентус)

Після року на туманному Альбіоні Мауріціо Сарри повернувся в Італію і очолив туринський Ювентус. Незважаючи на завоювання «Старою Синьйорою» чергового скудетто, Сарри все ж звільнили після поразки команди в 1/8 Ліги Чемпіонів. Керівництво «бьянконері» давно чекає тріумфу клубу саме на євроарені, в той час як чергове чемпіонство розглядається як щось само собою зрозуміле. Втім, для самого Сарри перемога в чемпіонаті стала другим трофеєм в його тренерській кар'єрі. До цього Сарри скорилася Ліга Європи з Челсі. Його місце на тренерському містку «Старої Синьйори» зайняв легендарний італійський футболіст Андреа Пірло.

Люсьєн Фавр (Боруссія Дортмунд)

Груповий етап Ліги Чемпіонів «джмелі» завершили на першому місці, однак у внутрішній першості команда почала помітно здавати. Переломним моментом стало поразкою Боруссії від куди більш скромного Штутгарта з рахунком 1: 5. Саме після цієї невдачі швейцарський фахівець і був звільнений. Фавр пропрацював з клубом трохи більше півтора року і завоював з командою Суперкубок Німеччини.

Томас Тухель

На відміну від Фавра або Сарри, Тухель покинув клуб після перемоги своєї команди. Так, ПСЖ розгромив Страсбург з рахунком 4: 0, проте саме після цього матчу і було оголошено про відставку німецького фахівця. За інформацією ЗМІ, причиною розриву контракту стали розбіжності тренера зі спортивним директором. Проте, за півтора року в Парижі Тухель зумів не тільки взяти з командою внутрішні трофеї, а й вивести парижан в фінал Ліги Чемпіонів. Втім, без роботи німецький фахівець просидів недовго. Так, вже в січні 2021 року німець очолив лондонський Челсі, змінивши на тренерському містку легендарного для «аристократів» Франка Лемпарда.

Юрій Сьомін (Локомотив)

Юрій Сьомін неодноразово тренував столичний Локомотив і для «залізничників» став воістину легендарною постаттю. Проте, керівництво клубу прийняло рішення не продовжувати минулий навесні 2020 роки контракт з тренером, і Сьомін покинув команду, причому не на самій позитивній ноті.

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...