Великий футбол: Українець Зінченко не виручив "Манчестер Сіті" у фіналі Ліги чемпіонів (відео)

"Челсі" виграв Лігу Чемпіонів сезону 2020/2021. В англійському фіналі команда Романа Абрамовича з рахунком 1:0 здолав "Манчестер Сіті", зазначають Патріоти України. Поєдинок пройшов у португальському Порту у суботу 29 травня.

Старт першого тайму видався активним для обох команд. Моменти були у Тімо Вернера та Рахіма Стерлінга. На 37-й хвилині українець Олександр Зінченко чудово відіграв у захисті і не дав Каю Хавертцу пробити ворота "Сіті".

На 42-й хвилині Кай Хаверц відкрив рахунок для «Челсі». У цьому епізоді українець Олександр Зінченко проспав ривок суперника.

Другий тайм пройшов у боротьбі і з невеликою кількістю моментів біля обох воріт. "Манчестер Сіті" ніяк не міг пройти захист "синіх", а на 72-й хвилині рахунок ледве не став 2:0. Крістіан Пулішич вибіг сам на сам з воротарем "Сіті", але пробив повз ворота.

У завершальні хвилини "Манчестер Сіті" мав територіальну перевагу, більше атакував, але по-спражньому гольових моментів біля воріт Менді так і не створив. На шостій доданій хвилині "городяни" мали шанс відігратися, але Марез пробив поруч з хрестовиною воріт.

Українець Олександр Зінченко відіграв за "Манчестер" увесь матч, але не зумів допомогти команді виграти у перший раз Лігу Чемпіонів.

Ледь пролунав фінальний свисток, як наш співвітчизник, котрий проводив свій 100-й матч у футболці чемпіона Англії, дав волю емоціям, не соромлячись сліз. Саме «з-під нього» півзахисник «Челсі» Кай Хавертц у кінці першого тайму забив м'яч, який став переможним (при цьому саме 24-річного українця, який віддав 62 точні передачі з 73, WhoScored визнав найкращим гравцем фіналу в складі команди Гвардіоли).

Перед церемонією нагородження Зінченка втішали не лише партнери по команді (зокрема, екс-гравець «Шахтаря» Фернандіньо), але й суперники. А під час вручення медалі українця намагався підбадьорити навіть президент УЄФА Александер Чеферін. Отримавши медаль, Саша відразу зняв її з шиї і швидко пройшов повз «чужий» трофей Ліги чемпіонів, навіть не глянувши на чашу.

А фіаско «Манчестер Сіті», виявляється, було «вирішено» заздалегідь. Поразка команди Пепа Гвардіоли продовжила цікаву серію невдач клубів, які вперше вийшли до фіналу Ліги чемпіонів. Починаючи з 2000 року, вісім команд вперше в своїй історії, як «МанСіті», доходили до фіналу ЛЧ, і кожна з них незмінно програвала в першому для себе вирішальному матчі турніру. Раніше поразок в дебютних фіналах зазнали «Валенсія» (2000-й), «Байєр» (2002-й), «Монако» (2004-й), «Арсенал» (2006-й), «Челсі» (2008-й), «Тоттенхем» (2019-й) і «ПСЖ» (2020-й). Не оминула сумна доля і «Манчестер Сіті».

До речі, головний тренер збірної України Андрій Шевченко, який був присутнім на фіналі, ще до гри чесно зізнався, що буде вболівати за свій колишній клуб «Челсі», хоча в будь-якому випадку порадіє, якщо героєм матчу стане його підлеглий Зінченко. На гол Хавертца «керманич» «жовто-синіх», який спостерігав за грою в компанії власника лондонського клубу Романа Абрамовича, зреагував з непідробними емоціями.

Як би там не було, останній матч єврокубкового сезону позаду, і Шевченко з Зінченком, напевно, будуть добиратися з далекої Португалії в розташування збірної України, яка готується в Харкові до Євро-2020, разом. Тренер, який сам знає, як «болить» поразка у фіналі Ліги чемпіонів, не сумніваємося, знайде потрібні слова, щоб його підопічний забув про сльози в чаші «Драгау». Відтепер усі думки про збірну України!

А от так відбувалася церемонія нагородження тріумфаторів цьогорічного сезону Лічи Чемпіонів.

NINE YEARS LATER, CHELSEA LIFT THE #UCL TROPHY ONCE AGAIN pic.twitter.com/ovVAGNCwD6

Яка категорія українців може достроково вийти на пенсію і отримувати виплати - пояснення

понеділок, 29 квітень 2024, 8:52

В Україні певна категорія громадян може вийти на пенсію достроково. Перелік осіб, які мають на це право та умови призначення таких пенсій визначено статтею 115 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" Про це розповіли у Пе...

Вперше на конкурсі краси високого рівня перемогла 60-річна жінка. Прекрасна аргентинка, що випередила 34 молоденькі кандидатки, розкрила секрет блискучої зовнішності

понеділок, 29 квітень 2024, 8:15

Днями відбувся конкурс краси "Міс Всесвіт Буенос-Айрес". Його переможницею вперше за історію подібних конкурсів стала 60-річна жінка, яку звати Алехандра Родрігес. Вона обійшла 34 кандидаток, які набагато молодші за неї. Про це пише видання Independent...