Великий вівторок 2021 перед Великоднем: Головні традиції і заборони 27 квітня, які варто знати

27 квітня християни східного обряду відзначають Великий вівторок - другий день Страсного тижня, особливого періоду очікування Великодня, передають Патріоти України.

Згідно з Євангелієм, вранці у вівторок перед Великоднем Ісус Христос проповідував в Єрусалимському храмі. Він розповідав про Своє друге пришестя, притчі про данину кесареві, воскресіння мертвих, Страшний суд.

Традиції Великого вівторка

У Великий вівторок у храмах відбуваються богослужіння: утреня, великопісні години з читанням Євангелія, вечірня з літургією Передосвячених Дарів, велике повечір'я. В умовах карантину відвідування літургій обмежене.

Наші предки присвячували цей день наведенню порядку в шафі і лагодження одягу - перебирали його, прали, штопали, викидали непотрібне. Також готували вбрання для Пасхи.

Що заборонено робити в Великий вівторок

За церковними правилами, в це свято, як і в усі дні Страсного тижня, забороняється свариться, нецензурно виражатися, допускати погані думки. Також не допускаються гучні веселощі і танці.

Що можна їсти у Великий вівторок

У цей день віруючі дотримуються суворого посту. Згідно з церковним Уставом дозволяється вживати сиру їжу рослинного походження: хліб, воду, сіль, сирі овочі і фрукти, сухофрукти, мед, горіхи.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...